Home » Rally Estonia: forsiktig kjøring og verdifulle poeng fra Kajetanowicz – Sport Wprost

Rally Estonia: forsiktig kjøring og verdifulle poeng fra Kajetanowicz – Sport Wprost

by Catherine Monroe

Polakkene fortsetter sine verdenscupstarter, som de startet fra andreplass i Kroatia i år, og gjentar dette resultatet i neste runde i Portugal. Så debuterte LOTOS Rally Team-duoen i det legendariske og unike Safari Rally, og oppnådde stor suksess og vant i sin kategori. Polakkene deltok i Rally Estland som ledere i WRC 2-klassifiseringen.


Gjennom hele rallyet slet deltakerne med en regnfull aura som gjorde sporene til et gjørmete veikryss. Konkurransen startet torsdag med den korte etappen på kun 1660 meter til Visit Estonia Tartu, som ga en smakebit på selve konkurransen foran mengder av fans. Kajetan Kajetanowicz og Maciej Szczepaniak startet med en meget god andretid, bare et halvt sekund bak lederne

Selve konkurransen startet fredag. Deltakerne skulle mestre åtte spesialetapper, som var delt i to løkker. De startet konkurransen kl 06:45 med Peipisääre-etappen (24,35 km), deretter syklet de Mustvee (17,09 km) og Raanista (21,45 km) for å fullføre konkurransen på Vastsemois-etappen (6. til 12.) .70 km til bli ferdig.


Kajetan Kajetanowicz og Maciej Szczepaniak på Rally Estonia

Helt fra de første kilometerne fokuserte LOTOS Rally Team-mannskapet på en rolig og forsiktig kjøretur, som gjorde at feil og risiko ble redusert til et minimum. Kajto, sammen med Maciek Szczepaniak, tok den høyeste femteplassen i trinn fem og plasserte seg alltid i første halvdel av innsatsen på de resterende etappene. Etter konkurransen fredag ​​tok polakkene sjetteplassen i WRC 2-klassen.

Det sa Kajetanowicz på slutten av fredagens etappe: Vi er i mål på den andre, veldig lange dagen i Rally Estonia. Litt mer enn 140 kilometer med spesialetapper og rundt 15 timer i rallybilen ligger bak oss. Det var en krevende etappe, men jeg er glad vi er her. I dag var det ikke lett å vurdere grepet på banen ordentlig, partiene var våte med lange strekk, så veldig tørre igjen. Vi leter fortsatt etter de optimale innstillingene for morgendagens og søndagens episoder.

Lørdag sluttet ikke regnet og alle seksjonene som var planlagt denne dagen var dekket med våt grus. To løp av etappene Elva (11,73 km), Mäeküla (10,27 km), Otepää (17,08 km) og Neeruti (7,79 km) sto på dagsplanen. Dagen ble avsluttet med en etappe av Tartu 2, holdt på samme rute som åpningsdelen av hele rallyet, da ruten ble tegnet rundt Estlands nasjonalmuseum.

Kajto raskere og raskere

Det polske laget oppnådde igjen tider i første halvdel av kvoten på de fleste etapper og oppnådde det beste resultatet i dagens siste test, det vil si Tartu 2 Superoes, med tredjeplass. Etter lørdagsdelen av konkurransen var Kajto og Maciek Szczepaniak fortsatt sjette i WRC 2-klassen med en klar ledelse på de neste lagene.

Kajto oppsummerte lørdagsdelen av konkurransen som følger:

Det var en vanvittig dag full av skiftende forhold, mange hopp og høye hastigheter. Rallybilen vår viser tegn til kamp, ​​så det var veldig interessant. Den andre runden er i et veldig dypt spor, og jeg må være ærlig at jeg aldri har kjørt en i karrieren. Det var ganske bra på ettermiddagen, fikk meg til å smile et par ganger. Søndagen ligger foran oss, faktisk en lang runde uten service. Som alltid skal vi gjøre vårt beste og jeg skal prøve å sykle med høyre bein hele tiden

En feiring av hopp og raske hastigheter

Den siste søndagsetappen av rallyet besto av de to seksjonene Raadi (6,58 km), Kanepi (16,48 km) og Kambja (15,95 km). Mangelen på service før reprisen var et stort hinder for deltakerne.


Kajetan Kajetanowicz og Maciej Szczepaniak på Rally Estonia

Været ga mannskapene en vanskelig avslutning på sesongens sjuende runde søndag. Det regnet kraftig på strekningene og lagene måtte håndtere gjørme og hjulspor. Dette hindret imidlertid ikke konkurrentene i å oppnå utrolige hastigheter og lange flyreiser. Spesielt på den siste dagen ga Kajtos forsiktige kjørestrategi resultater og LOTOS Rally Team-mannskapet rykket opp til femteplass i WRC 2-kategorien etter den nest siste etappen, og det ble resultatet. Konkurransen i klassen ble vunnet av nordmennene Andreas Mikkelsen og Torstein Eriksen, som opplevde et øyeblikks sjokk på den siste Power Stage da deres Skoda traff steinen som begrenset kuttet. Imidlertid klarte de å overleve denne hendelsen uten tap. Teemu Suninen og Mikko Markkula tok andreplassen og Emil Lindholm og Reeta Hamalainen fullførte pallen.

Kajetanowicz og Szczepaniak nærmet seg konkurransen i Estland strategisk, og unngikk unødvendige feil som kunne være skadelig for sesongen. Takket være en selvsikker og konsekvent kjørestil, scorer de poeng for femteplassen i WRC 2-kategorien fra Estland og forblir i en tett kamp om mesterskapstittelen.

– Vi er på målstreken i den krevende utgaven av Rally Estonia og vi samler svært viktige poeng for sesongen. Vi gjorde ingen alvorlige feil, og på disse turene kan et øyeblikks uoppmerksomhet angre all innsats. Halvveis i sesongen er vi nummer to i vår kategori og kampen fortsetter. La oss nå fokusere på det som ligger foran oss. Vi jobbet hardt som LOTOS Rally Team, men ikke alt ordnet seg. Vi vet hva som må forbedres, og vi vil definitivt ta grep. Jeg vil gjerne takke Maciek og partnerne mine for deres støtte, samt fansen som har strømmet til scenene i så mange og de som nærmest har krysset fingrene for oss. Det er ingenting å skjule, men jeg har ikke vært mye hjemme i det siste, så jeg takker familien min for forståelsen. Jeg kommer tilbake til Polen motivert og klar for videre arbeid – sa Kajetan Kajetanowicz, representant for LOTOS Rally Team.

WRC 2-klassifiseringen etter Rally Estonia er som følger:

  1. Andreas Mikkelsen 79 poeng

  2. Kajetan Kajetanowicz 76 poeng
  3. Yohan Rossel 63 poeng
  4. Nikolay Gryazin 52 poeng
  5. Jari Huttunen 45 poeng


Kajetan Kajetanowicz og Maciej Szczepaniak på Rally Estonia

Det andre polske laget, Mikołaj Marczyk og Szymon Gospodarczyk, deltok også i rallyet, som denne gangen på grunn av en feil i de tidlige stadiene av konkurransen har liten mulighet til å kjempe om topplasseringer.

finsk festival

Finnene Kalle Rovanpera og Janne Haltunen dominerte Rally Estland sammenlagt, og vant fjorten av de 24 etappene. Toyota Gazoo Racing-mannskapet triumferer for femte gang denne sesongen og flykter enda lenger fra resten av WRC-klassifiseringen. Britiske Elfyn Evans og Scott Martin tok andreplassen, og det nederste trinnet på pallen ble okkupert av laget, som tusenvis av fans møtte opp på banen til tross for regnet, esterne Ott Tänak og Martin Järveoj.

Rovanper har allerede samlet 175 poeng i sesongtabellen og er 83 poeng foran Belga Thierry Neuville, som er neste på tabellen.

Startene til Kajetan Kajetanowicz støttes av Grupa LOTOS, den strategiske partneren til LOTOS Rally Team.

You may also like

Leave a Comment