Vytautas Rimkus, IT-prosjektleder, Pienas LT.
Dagens akselererende miljø er vanskelig å forene med håndfylte konnossementer. Å bytte ut papirdokumenter med elektroniske, fylle ut og administrere dem med en mobilapplikasjon går så raskt og «smertefritt» som mulig – håper meierisamvirket Pienas LT, som sammen med programmeringstjenesteselskapet Novian Systems har begynt å digitalisere dette. prosess for et slikt resultat snart.
«Raske forretningsprosesser, driftsdata og den resulterende innsikten og resultatene er en nødvendighet for de fleste bedrifter eller organisasjoner i dag. Derfor, selv om vi har automatisert noen aktivitetsområder, har vi i lys av den globale pandemien sett at vi ikke lenger kan jobbe som før og implementerer for tiden et prosjekt som er veldig viktig for oss – digitalisering av fraktbrevdata og regnskap, » sa Vytautas Rimkus, IT-prosjektleder ved Pienas LT.
Etter hans mening blir «papir»-prosesser mer og mer upraktiske og forårsaker overdreven teknisk innsats for selskapets ansatte. Etter denne automatiseringsfasen skal du kunne bruke arbeidstiden mye mer produktivt. I tillegg, ifølge V. Rimkus, unngår en slik endring menneskelige feil og de nødvendige dataene vises i systemene i sanntid.
Lavkodeløsning valgt
En representant fra Pienas LT sa at automatiserings- og digitaliseringsprosesser har vært en integrert del av forretningsstrategien siden fabrikken startet.
«Vi startet digitaliseringens vei med helautomatisert produksjon. Deretter fulgte digitalisering av regnskaps- og forretningsprosesser samt intelligente, informative og moderne analyser. Vi jobber for tiden i denne retningen med en av hovedforretningsprosessene – digitaliseringen av forsendelsesdataene for melkeinnsamling og fakturering, som er direkte relatert til mange interessenter: melkeleverandører, sjåfører, ansatte i gårdsadministrasjonen, sier V. Rimkus.
Det er derfor viktig for ham at dette trinnet oppfyller forventningene til alle land og er moderne, holdbart og enkelt å bruke: I stedet for mer enn 100 papirfraktsedler per dag, ønsker selskapet å overføre melkeinnsamlingsdataene elektronisk.
Etter en grundig analyse- og designfase ble en lavkodet smartapparatløsning basert på Microsoft Power Platform-teknologi som kan sende data direkte til regnskapssystemet valgt for å digitalisere prosessen.
«En av de største fordelene med den såkalte» lavkode «teknologien er at vi kan implementere applikasjonen vi har utviklet på kort tid og tilpasse programvareendringer raskt og adaptivt til endringsprosessen,» sa V .Rimkus.
Før oppstart – «lekser» for organisasjonen
Når det gjelder automatiseringsprosessene som er startet i bedriften, understreket representanten fra Pieno LT at det er viktig å forberede seg godt før man starter i organisasjonen. – Vi startet med et blankt ark der vi tegnet de viktigste delene av prosessen, vi prøvde å finne ut hvor vi henger mest og hvordan og med hvilke IT-løsninger vi kan endre det, sier V. Rimkus .
Etter hans mening ble tre hovedfaser av kravanalyse og design identifisert: forretningsprosessmodellering, definisjon av funksjonelle og ikke-funksjonelle krav og valg av teknologier som brukes for implementering. «Det er viktig å understreke at å modellere selv små prosesser på denne måten reduserer potensielle prosjektledelseskostnader og implementeringstid,» sa V. Rimkus.
Pienas LT har for tiden fullført utformingsfasen og tester elektroniske fraktsedler. Med løsningen fullt implementert vil sjåfører som henter melk fra bønder etter hvert ikke lenger måtte fylle ut papirkonnossementer og manuelt konvertere melk fra liter til kilo – alt via en mobilapp. Regnskapsførere trenger ikke å overføre data fra papirdokumenter til regnskapssystemet – det er nok å registrere det etter å ha verifisert nøyaktigheten. Melkeleverandører mottar fraktsedlene elektronisk.
– Det er også viktig at informasjon om innsamlede melkemengder hentes raskt direkte fra regnskapssystemet slik at dataene både i regnskapet og melkeleverandøren blir identiske, sier V. Rimkus.
Når du trenger en rask og enkel løsning
Ifølge Paulius Skamarakas, Chief Commercial Officer i Novian Systems, er de raskt voksende såkalte simple-code eller low-code-løsningene, som i tilfellet med Pienas LT, en flott løsning når du trenger en rask, lett-å- lage løsning og en klar en for å automatisere ikke veldig komplisert prosess.
Bilde :: 1 igjen
«Av erfaring kan vi si at disse løsningene brukes stadig mer vellykket på mange områder: fra daglig virksomhet til administrasjon, personell og produksjon. «Deres etterspørsel vokser betydelig, spesielt i en tid hvor markedsplassen mangler programmerere og behovet for mobile applikasjoner er mye høyere enn IT-avdelingene kan håndtere,» sa Skamarak.
Hvorfor er det viktig å automatisere prosesser?
- Frigjør ansatte fra rutinemessig teknisk arbeid
- Økonomisk rasjonell
- Unngår menneskelige feil
- Gir fleksibilitet når du arbeider eksternt
- Øker ansattes tilfredshet og produktivitet
Etter hans mening er Microsoft Power Platform-miljøet, som gir en enhetlig infrastruktur og konsentrerer prosessene for informasjonslagring, prosessering og analyse, egnet til å lage og utvikle slike mindre teknologisk komplekse løsninger.
– Løsninger basert på dette gjør det mulig å implementere løsninger som oppfyller kravene til organisasjonen så raskt som mulig uten store anstrengelser og ressurser, sa P. Skamarakas.
Hovedfordeler
Ifølge Skamarak er en av hovedfordelene med lavkodeløsninger at man kan bygge applikasjoner raskt, og til og med organisasjonenes ansatte kan gjøre det selv ved hjelp av forhåndsbygde avanserte verktøy.
Han sa at tidspunktet for avgjørelsen er en av de viktigste faktorene akkurat nå.
«Selvfølgelig tar det mindre tid å bruke forhåndsbygde IT-løsninger å utvikle en bestemt applikasjon, men det siste tidspunktet en løsning utvikles avhenger av kompleksiteten og omfanget av løsningen – jo større den er, jo lengre tid tar det . Like viktig er viljen til å digitalisere og en klar forståelse av prosessene som legger til rette for transformasjonsveien, sa en talsmann for Novian Systems.
Ifølge ham er det viktig å synliggjøre de økonomiske fordelene ved disse løsningene – enhver automatisering må være økonomisk rasjonell.
«Bedrifter sparer ved å tilby, utvide og vedlikeholde slike løsninger. På den ene siden får de lavere kostnader til IT-arbeid fordi de bruker en løsning som allerede er delvis utviklet, hvor en del av prosessene kan utføres av egne ansatte. På den annen side sparer automatisering av prosesser de ansatte for tid og gjør dem i stand til å gjøre mer kreativt arbeid, sier Skamarakas.
Hvorfor blir lavkodeløsninger stadig mer populære?
- Raskere etterspørselsrespons: Applikasjoner utvikles raskt, pro-dev-ressurser, gjenbrukbare komponenter og lavkodeverktøy kan distribueres;
- Lavere kostnader: en løsning utvikles og implementeres på kortere tid, eksisterende ressurser kan brukes;
- Sømløs applikasjonsadministrasjon: Lavkodeløsninger administreres av integrerte sikkerhets-, administrasjons- og samsvarsfunksjoner;
- Enkel integrasjon og skalerbarhet: Prefabrikkerte tilkoblinger og et grensesnitt til skytjenester letter integrasjonen og utvidelsen av lavkodeløsninger.
Ifølge ham blir nytten av disse løsningene, som i tilfellet med Pienas Lt, forbedret av bekvemmeligheten av mobil tilgang – applikasjoner er tilgjengelige på smarte enheter eller en nettleser. Det er også aktuelt at disse applikasjonene kan utvides og integreres med andre informasjonssystemer i fremtiden dersom det er ytterligere etterspørsel.
Novian kjenner klassiske og nyeste løsninger
I tillegg til de populære lavkodeløsningene kan Novian-selskaper, ifølge Skamarak, som opererer som en gruppe og med erfaring innen programmering, vedlikehold og digitalisering av IT-infrastruktur tilby sine kunder et ekstremt bredt spekter av IT-løsninger og tjenester.
Novian Group i Litauen består av programmeringsselskapene Novian Systems og Elsis PRO, IT-infrastrukturtjenesteselskapet Novian Technologies og andre selskaper i Estland, Norge og Moldova.
Fra 2020 til slutten av året hadde selskapene i Novian Group gått sammen for å tilby kundene felles IT-løsninger som er skreddersydd for deres spesifikke behov, fra by- eller landsskala til programmering av informasjonssystemer eller digitalisering av dokumenter mot utvikling og vedlikehold av IT-infrastrukturen. Prosjekter fra Novian-selskaper i 2016-2021. dekket mer enn 50 land fra Europa til Afrika, Asia og Amerika.
Novian-selskaper har gjennomført prosjekter innen ulike forretningsområder, bl.a. Regjering, luftfart, forsvar, energi. For mer informasjon om Novian Groups erfaringer og muligheter, vennligst besøk selskapets hjemmeside www.novian.lt.
Velg selskapene og temaene som interesserer deg – vi informerer deg med et personlig nyhetsbrev så snart de er omtalt i «Verslo žinios», «Sodra», registersenteret osv. Kilder.
«Hardcore gamer. Vennlig reise-ninja. Livslang oppdagelsesreisende. Stolt leser. Matinteressert. TV-banebryter.»