Home » Rekordinntekter for statseide selskaper. – Olkusz.dlawas.info – informasjons- og informasjonsportal

Rekordinntekter for statseide selskaper. – Olkusz.dlawas.info – informasjons- og informasjonsportal

by Connie Nielsen

Inflasjonen øker dag for dag, det er ekstremt skadelig for forbrukerne, men det viste seg at det ikke var så ille for statseide selskaper. De tjue største statseide selskapene fikk et rekordoverskudd på 20 milliarder PLN, og dette først i første kvartal.

Inntil nylig, nærmere bestemt frem til 2020, har det aldri skjedd at et statseid selskap tjente mer enn 10 milliarder PLN på ett kvartal på Warszawa-børsen. PLN 4,1 milliarder er en kvartalsrekord satt av PGNiG. Det er verdt å merke seg at selskapet har investert i innskudd i Norge de siste årene. Etter krigsutbruddet i Ukraina ga investeringene store inntekter. Salg og produksjon økte fra 1,8 milliarder til 9,4 milliarder.
Den andre bekymringen som oppnådde rekordinntjening er PKN Orlen. Den oppnådde en omsetning på 2,8 milliarder PLN. Dette resultatet er 47 % høyere enn året før. Konsernet tjener mest på foredling av bensin og diesel.

Jastrzębska Spółka Węglowa oppnådde også rekordomsetning, med et resultat som var 2,03 milliarder høyere enn året før. Lotos Group kan også vise til et høyt resultat. Til tross for nedetiden, vokste raffinerte produkter.
Azoty Group satte en historisk rekord med et overskudd på PLN 854 millioner. Til tross for økningen i gassprisene, som kan skade et gjødselselskap, har konsernet gjort en god jobb.

Banksektoren, nærmere bestemt Bank Pekao, som tjente PLN 907 millioner, er et resultat av en økning i rentene. Denne summen er 662 millioner høyere enn året før.

You may also like

Leave a Comment