Home » ROC. Norge forsvarte Nations Cup

ROC. Norge forsvarte Nations Cup

by Gabriel Scott

Oliver Solbergs strålende prestasjon i presis vinterkjøring førte det norske laget til sin andre seier på rad i Race of Champions Nations Cup i Pite Havsbad, Sverige.

Den yngre Solberg, gjenforent med sin far Petter, var ubeseiret på banen i dag og blir en av favorittene til å delta i morgendagens individuelle konkurranse.

– Han reddet meg i dag, farten hans var stor. «Jeg må tilby ham lunsj i dag», innrømmet Petter.

De norske rytterne beseiret det franske laget i kvartfinalen, og vant alle fire duellene mot Adrien Tambay og Sebastien Loeb. Fra semifinalen og utover var det imidlertid den yngre Solberg som gjorde det meste.

Da Norge tok imot den svenske duoen Mattias Ekstrom og Johan Kristoffersson, viste Olivers hurtighet seg avgjørende for å bryte likningen mellom lagene. Oliver vant to løp mens hans erfarne far ble nummer to i to tette dueller og tapte knepent for Ekstrom etter en dårlig utgang fra siste sving.

Les også:

Norge møtte et stjernelag i finalen. Race of Champions-nykommerne Felipe Drugovich og Thierry Neuville hadde allerede gjort en overraskelse ved å eliminere åtte ganger Nations Cup-vinnerne Tyskland (Sebastian Vettel og Mick Schumacher) i semifinalen.

En liten feil av Solberg Sr. tillot Neuville å søle det første blodet da best-av-tre-oppgjøret begynte, men Oliver kom nok en gang faren til unnsetning og beseiret Drugovich, som han hadde kjempet mot i Polaris RZR.

Den eldste Solberg forbedret senere rekorden sin med seier over Drugovich. Dette ga oss det siste oppgjøret mellom Thierry Neuville og Oliver Solberg, der sistnevnte beseglet Norges Nations Cup-seier.

Les også:

Paret gikk head-to-head på slutten av den første omgangen, på vei mot en tett avslutning, men Solbergs løp gjennom de to siste hjørnene var den perfekte blandingen av fart, tålmodighet og kontroll. Dette ga ham en fordel over sin rival og den ultimate triumfen.

Verdt å nevne er også eROC-førerne Lucas Blakeley og Jarno Opmeer, som beseiret det finske laget Mika Häkkinen og Valtteri Bottas i den innledende runden. Hurtigheten deres var tydelig, men de kunne ikke kontrollere feilene sine i kvartfinalen, der Schumacher og Vettel bare trengte å holde seg rene for å komme videre.

I morgen vil vi oppleve enda flere følelser fra Race of Champions, denne gangen som en del av den individuelle konkurransen.

You may also like

Leave a Comment