Home » Russerne gjør narr av sanksjonene. Millioner av varer strømmer til dem

Russerne gjør narr av sanksjonene. Millioner av varer strømmer til dem

by Gunnar Garfors

I dag, til tross for de harde sanksjonene, kan nesten alt bringes til Russland fra hvor som helst i verden. «Fra Dual-Use Microchip til Turbojet for Airbus» – informerer Wiorstka etter etterforskningen, som undersøkte hemmelige data fra russisk tollstatistikk. Undersøkende journalister intervjuet også logistikkere, avsendere og forretningsmenn som forklarte hvordan ulovlige leveringsprogrammer fungerer.

Se også: De superrike flykter fra Norge. De spiller ikke skjønn, de bryr seg ikke om forargelse

Russland er avhengig av mikrobrikker

Blant de viktigste varene som den russiske hæren nesten er avhengig av, er mikrobrikker og mikroprosessorer for generell bruk. Hundrevis av vestlige selskaper eksporterer dem til Russland. I tillegg til mikrobrikker, som brukes i produksjon av raketter og ulike typer våpen, vil første halvdel av 2023 se reservedeler for sivil luftfart verdt minst 171 millioner dollar og iPhones for totalt 389 millioner dollar. Optiske sikter, termiske kameraer, jetmotorer og helikoptermotorer importeres også.

Se også: Russerne er ikke redde for sanksjoner. Nye feriesteder kjemper for sine store penger

Russerne kan heller ikke klage på mangelen på datautstyr. For eksempel, siden begynnelsen av 2023, har Dell-utstyr verdt 88 millioner dollar (som offisielt forlot Russland i august 2022) blitt importert til landet, og servere og reservedeler har blitt sendt fra selskaper i Kina, Hong Kong, India, Tyrkia og Thailand og De forente arabiske emirater.

Resten av artikkelen under videoen:

Praksisen med parallellimport gjør det mulig for russiske og vestlige selskaper å unngå sanksjoner, noe som nesten har blitt perfeksjonert det siste året. Det er nok for et utenlandsk selskap å registrere et selskap i et land hvor Russland kan importere produkter og internasjonal handel kan blomstre.

You may also like

Leave a Comment