Home » Russland bruker FN til å spre sin propaganda, sier vestlige stater

Russland bruker FN til å spre sin propaganda, sier vestlige stater

by Gabriel Scott

Russland bruker FNs sikkerhetsråd til å spre desinformasjon og propaganda om sin invasjon av Ukraina, sa seks vestlige medlemsland fredag.

De fremsatte påstanden på et rådsmøte sammenkalt etter Russlands anmodning for å diskutere påstandene om at Ukraina utvikler et biologisk våpen.

«Russland forsøker igjen å bruke rådet til å spre desinformasjon, spre propaganda og rettferdiggjøre sitt uprovoserte og brutale angrep på Ukraina,» sa USAs ambassadør Linda Thomas-Greenfield i en uttalelse fra seks medlemmer av rådet.

De fikk selskap av representanter fra Frankrike, Norge, Albania, Irland og Storbritannia.

Rådet holdt møte om samme emne i forrige uke, også på Russlands anmodning.

Vesten anklaget deretter Russland for å spre konspirasjonsteorier etter at en utsending fra Moskva fortalte diplomater at Amerika og Ukraina undersøkte bruken av flaggermus i biologisk krigføring.

På fredagens møte gjentok USA at Ukraina ikke har et biovåpenprogram.

Kritikere mener Russlands påstander kan være et dekke for egen bruk av slike våpen i krigen i Ukraina.

«Vi fortsetter å tro at Russland planlegger å bruke kjemiske eller biologiske midler mot det ukrainske folket,» sa Thomas Greenfield.

Vestlige stater har uttalt at Russland har erfaring med kjemiske og biologiske våpen, og Russland gjentar sine påstander om at det finnes biologiske våpenlaboratorier i Ukraina.

Som i forrige uke sa FNs høye representant for nedrustningssaker Izumi Nakamitsu at hennes avdeling ikke hadde kunnskap om Ukrainas biologiske våpenlaboratorium og ikke hadde mandat til å gjennomføre en etterforskning.

You may also like

Leave a Comment