Home » Russland har målrettet et annet land i Europa. En bekymringsfull avgjørelse fra Kreml

Russland har målrettet et annet land i Europa. En bekymringsfull avgjørelse fra Kreml

by Gabriel Scott

Listede land
Liste over land som begår uvennlige tiltak mot Russland har begrensede muligheter til å ansette personer som kan jobbe i deres diplomatiske oppdrag i den russiske føderasjonen. For Norges vedkommende ble grensen satt til 27 personer.

Reuters minner om at Norge i april utviste 15 russiske diplomater anklaget for spionasje. Som svar utviste Russland ti norske diplomater.

Norge kom på listen over anti-russiske land

Den norske regjeringen anser at anerkjennelsen av dette landet for å ha begått fiendtlige handlinger mot Russland er ubegrunnet. – Dagens situasjon er et resultat av krigen mellom Russland og Ukraina. Russland alene kan avslutte denne krigen, sa Norges utenriksminister Anniken Huitfeldt i en uttalelse til Reuters.

«Vi er naboer til Russland, og spesielt i vanskelige tider er vi interessert i å opprettholde diplomatiske forbindelser og kontaktkanaler,» la Huitfeldt til. En talskvinne for Norges utenriksdepartement sa på sin side til Reuters i en egen uttalelse at Norge ennå ikke har fått offisiell bekreftelse fra Russland på at det er anerkjent som et land som begår «uvennlige handlinger» mot Moskva.

Foreløpig inkluderer listen over fiendtlige land utarbeidet av regjeringen i Den russiske føderasjonen i 2021 49 land, inkludert alle land i EU. USA og Tsjekkia var først på listen.

RadioZET.pl/Reuters/PAP

You may also like

Leave a Comment