Home » Russland rekrutterer i Kasakhstan? Dette er hvor mye du kan tjene

Russland rekrutterer i Kasakhstan? Dette er hvor mye du kan tjene

by Gunnar Garfors

Talskvinnen sa at syv russiske ammunisjonslager på venstre bredd av Dnepr ble ødelagt forrige uke. Som et resultat, la hun til, har antallet angrep i Sør-Ukraina falt betydelig og er nå i gjennomsnitt rundt 30 per dag.

«De effektive handlingene til de ukrainske væpnede styrker førte også til en nedgang og kompleksitet av russisk logistikk,» bemerket Humeniuk. «Fra tid til annen kan de trekke på visse reserver av ammunisjon, utstyr eller personell. Imidlertid kan denne innsatsen ikke holde tritt med dynamikken i kampene, og det er grunnen til at fienden mister evnen til å angripe, sa hun.

Talskvinnen husket at russerne tidligere hadde vært i stand til å øke ressursene sine og angripe opptil 90 ganger om dagen.

«Vi fortsetter kampen mot batteriene, og skyver dem hele tiden langs venstre bredd for å forhindre brann. Vi mistet også to våpenlager. I løpet av de siste 24 timene ble det utført 54 angrep, som fortsatt er en betydelig nedgang, understreket Humeniuk.

I Kasakhstan bruker Russland reklame som oppmuntrer folk til å melde seg inn i hæren

I Kasakhstan oppmuntrer russiske annonser på nettet folk til å melde seg inn i rekken av den russiske hæren, rapporterte Reuters torsdag. Interesserte tilbys tilsvarende omtrent PLN 5,3 tusen. USD som en engangsbetaling og PLN 2000. USD månedslønn.

Annonsene som ble sett av byrået inneholdt flaggene til Russland og Kasakhstan og slagordet «skulder ved skulder». Internett-brukere tilbys en betaling på PLN 495 000 for å signere en kontrakt med den russiske hæren. Rubler (5,3 tusen amerikanske dollar), månedslønn på minst 190 tusen PLN. rubler ($2000) og uspesifiserte tillegg.

Annonsene peker mot et nettsted som tilbyr muligheten til å bli med i den russiske hæren på Sakhalin i Russlands fjerne østen. Nettstedets eier er en organisasjon opprettet av lokale myndigheter, melder Reuters.

Kasakhisk lov forbyr deltakelse i væpnede konflikter i utlandet mot betaling. I slutten av juni meldte påtalemyndigheten at det var forsøk i Nord-Kasakhstan på å rekruttere lokale innbyggere til å kjempe på Russlands side i krigen med Ukraina.

Innbyggere i andre sentralasiatiske land fortalte byrået at noen av deres landsmenn sluttet seg til den russiske hæren eller militære leiesoldatselskaper som Wagner-gruppen, men rekrutteringen fant vanligvis sted i Russland, hvor millioner av mennesker fra Usbekistan, Tadsjikistan og Kirgisistan bor og jobber.

I mai ble en innbygger i Kirgisistan dømt til 10 års fengsel for å ha alliert seg med Russland i Luhansk oblast i Ukraina.

Reuters viser til at det også finnes jobbtilbud på internett i Kasakhstan på byggeplasser i de russisk-okkuperte områdene i Ukraina.

Kasakhstan har en grense til Russland som er nesten 6500 km lang. Etniske russere utgjør 15 prosent. Innbyggere i landet, spesielt i de nordlige regionene. Offisielt er Kasakhstan en av Russlands nærmeste allierte og en av integrasjonsstrukturene det streber etter i det post-sovjetiske rom. Samtidig, i slutten av august 2022, besluttet myndighetene i Astana midlertidig å stoppe eksporten av våpen, militært utstyr og andre varer til militære formål til Russland.

Jakub Bawołek fra Kiev (PAP)

jbw/ap/ sol sol/

You may also like

Leave a Comment