Home » Samuelsson vant jakten i Östersund

Samuelsson vant jakten i Östersund

by Catherine Monroe

Sebastian Samuelsson, en representant for vertslaget, vant jakten på 12,5 km i Östersund, Sverige, den siste begivenheten i åpningsrunden i verdenscuppen i skiskyting. Den eneste polakken i konkurransen, Jan Guńka, tok 43. plass.

Samuelsson krysset målstreken 5,1 sekunder foran lørdagens sprintvinner, tyske Philipp Nawrath. Tredjeplassen gikk til nordmannen Vetle Sjaastad Christiansen – 7,2 s.

SE OGSÅ: Polske kvinner langt i verdenscupen

Nawrath beholdt ledelsen i sammenlagt, men er kun ett poeng foran Samuelsson. Norske Johannes Thingnes Boe, som forsvarer krystallkulen, tok søndag 15. plass og ligger på åttende plass sammenlagt.

Guńka ble nummer 37 i lørdagens sprint og vant de første verdenscuppoengene i karrieren. Han klarte imidlertid ikke å gjenta suksessen på søndag og falt utenfor topp 40. Den eneste polakken som kvalifiserte seg til søndagens løp hadde fire bom.

Tidligere var det en kvinnekonkurranse der Anna Mąka presterte bra. Hun hadde fire rene skudd, og flyttet henne fra 46. til 22. plass – en av de beste i karrieren. Vinneren ble franske Lou Jeanmonnot, som hadde en ledelse på 0,3 sekunder over lederen i totalrankingen, tyske Franziska Preuss.

Neste runde i verdensmesterskapet vil finne sted i Hochfilzen, Østerrike fra 8. til 10. desember.