Home » Scholz forsikrer innbyggerne om stigende strøm- og gasspriser

Scholz forsikrer innbyggerne om stigende strøm- og gasspriser

by Gabriel Scott

Nyheter fra Tyskland: Scholz forsikrer innbyggerne om stigende strøm- og gasspriser. Med tanke på stigende energipriser forsvarer kansler Scholz statsstøttetiltak. Han forsikrer om at staten ønsker å beskytte private forbrukere og økonomien mot belastningene fra sterkt økende energipriser etter vinterperioden.

Scholz forsikrer innbyggerne om stigende strøm- og gasspriser

«Ingen, ingen familie, ingen pensjonist, ingen student, ingen bedrift trenger å frykte å bli belastet med strøm-, gass- eller varmepriser,» sa kansleren torsdag. Den føderale regjeringen «bygde bevisst opp sitt beskyttende skjold i to og et halvt år for å forberede seg til neste vinter». 200 milliarder euro tilsvarer rundt 2 % av Tysklands bruttonasjonalprodukt. Dette er størrelsen på rabattpakker som lanseres i andre deler av Europa i år. Scholz nevnte Frankrike, Italia og Spania som eksempler.

«Sammen kommer vi nok gjennom denne vinteren»

Kansleren mener at til tross for stopp i russiske gassforsyninger Tyskland er godt forberedt for de kommende månedene. «Vi kommer nok gjennom denne vinteren sammen,» sa Scholz. Fyllingsnivået på 95 prosent i gasslagertankene som Tyskland sikter til innen 1. november er allerede overskredet. Til tross for beslutningen om å bringe kullfyrte kraftverk tilbake på nett, er regjeringen fortsatt «standhaftig i å nå sine klimamål».

Scholz var «ekstremt takknemlig» for innsatsen til mange innbyggere for å spare energi. Vi vil også gjøre vårt beste «for å jobbe med operatører for å beskytte vår kritiske infrastruktur.» Kansler: «Vi ønsker å bestemme oss i år på grunnlag av paraplyloven for bedre beskyttelse av kritisk infrastruktur».

Scholz forsikrer innbyggerne om stigende strøm- og gasspriser

Scholz ser farer i det europeiske gasspristaket

Olaf Scholz advarte også om risikoen ved å innføre et europeisk pristak for gasskjøp. – En politisk fastsatt øvre prisgrense medfører imidlertid alltid risikoen for at produsentene selger gassen sin andre steder – og til syvende og sist får ikke vi europeere mer gass, men mindre, sa SPD-politikeren. Den maksimale gassprisen som kreves av mange EU-land er et av temaene som skal diskuteres på det kommende EU-toppmøtet.

Scholz understreket at EU må koordinere samarbeidet med andre gassforbrukere som Japan og Korea tett «slik at vi ikke konkurrerer med hverandre». Samtidig bør en rimelig pris også diskuteres med produsentene. – Jeg er overbevist om at land som USA, Canada og Norge, som viser solidaritet med Ukraina, har en interesse i å sikre at energien i Europa ikke blir tørr, sa den tyske kansleren til portalen. t-online.

Russlands terror er en «desperasjonshandling»

Kansleren fordømte de nylige russiske droneangrepene mot sivile mål i Ukraina som krigsforbrytelser som var mislykkede. «Ingen brente jord-taktikk vil hjelpe Russland til å vinne krigen,» sa Scholz. «Det styrker bare besluttsomheten og utholdenheten til Ukraina og dets partnere.»

Vladimir Putin sår terror i Ukraina. Frekt og uansvarlig truer han verden med atomvåpen. «Han ønsker å spre frykt, splitte og skremme. Han spekulerer i vår svakhet. Men han tar feil. Vi er ikke svake.» Tyskland sammen, Europa sammen, sa Scholz og la til. «Putin vil ikke nå sine militære mål.» Krigen mot Ukraina og den resulterende krisen vil styrke Europa. «Den russiske presidenten Vladimir Putins krigskurs mot Ukraina og hele den frie verden vil mislykkes», understreket Scholz.

Kilde: T-online, PolskiObserwator.de

You may also like

Leave a Comment