Home » Scholz: Vi forventer ikke at Russland ikke vil angripe andre land

Scholz: Vi forventer ikke at Russland ikke vil angripe andre land

by Gabriel Scott

russisk invasjon av Ukraina brøt orden etter andre verdenskrig, og tvang Europa til å styrke sin forsvarsstrategi – sa Scholz i nærvær av statsministrene i Sverige og Finland, Magdalena Andersson og Sanna Marin, som deltok i den tyske regjeringens debatter om sikkerhetssituasjonen i Europa.

«Beslutning om Finlands og Sveriges tiltredelse til NATO vil finne sted i midten av mai og vil tillate begge land å i fellesskap søke om medlemskap i alliansen.» – rapporterte skandinavisken media.

– Ingen kan anta at Russlands president Vladimir Putin og hans Myndighetene vil ikke bryte folkeretten ved andre anledninger – sa Scholz.

Marin sørget for at Finland har troverdige defensive evner og en sterk vilje til å forsvare seg. – Vi har opprettholdt en sterk og moderne hær som er operativ og klar til å samarbeide med NATO – sa regjeringssjefen.

«Han behandler nabolandene som en russisk bakgård»

I et intervju for magasinet «Stern». scholz han sa det politikk Vladimir Putin er imperialist og behandler nabolandene som Russlands bakgård. – Han ønsker å utvide sitt territorium og presse grenser med makt – forklarte kansleren. – Han prøver desperat å gjenopprette Russlands tidligere betydning i en endret verden – la til.

Antagelig har Putin til hensikt å overta deler av det østlige og sørlige Ukraina og skape en ny kontaktlinje der, som han mener til slutt vil føre til våpenhvile, men «Det vil ikke være en permanent løsning» – dømte Scholz.

You may also like

Leave a Comment