Home » Skandinaviske offentlige TV-kanaler krever Russlands utvisning…

Skandinaviske offentlige TV-kanaler krever Russlands utvisning…

by Catherine Monroe

De offentlige TV-stasjonene i Sverige, Danmark og Norge krever at Russland ekskluderes fra Eurovision Song Contest. Den finske kringkasteren har truet med å ikke sende en representant til Torino, hvor finalen finner sted i mai når en russisk artist opptrer.

«Russlands angrep på Ukraina strider mot alle verdiene vi står for (…). Vi kan ikke delta i et arrangement som Russland kan bruke for sine egne interesser, sa Ville Vilen, kreativ direktør for finsk offentlig TV Yle, fredag.

Tidligere hadde Hanna Stjaerne, president for det svenske offentlige TV SVT, søkt arrangøren av Eurovision Song Contest, European Broadcasting Union (EBU), om å få Russland ekskludert. – Jeg liker grunntanken om at Eurovision er upolitisk, men situasjonen knyttet til den russiske invasjonen er veldig alvorlig, den går utover alle grenser, understreket Stjaerne.

Myndighetene ved den danske allmennkringkasteren DR og Norges NRK tok en lignende stilling fredag.

EBU sa torsdag etter starten på den russiske invasjonen av Ukraina at den russiske representantens deltakelse fortsatt var gyldig. «Eurovision er en ikke-politisk kulturell begivenhet som forener land» – heter det i pressemeldingen. Man håpet at artister fra både Russland og Ukraina skulle opptre på scenen.

Fra Stockholm, Daniel Zyśk (PAP)

zys /ap/

You may also like

Leave a Comment