Home » Skihopping. Granerud-formens kollaps. «Alt kan endre seg på et øyeblikk»

Skihopping. Granerud-formens kollaps. «Alt kan endre seg på et øyeblikk»

by Thure Lindhardt

Halvor Egner Granerud gikk glipp av kvalifiseringen to ganger på Ruce. Dette er den første situasjonen i verdenscuphistorien der en hopper ikke klarer å kvalifisere seg til konkurransen to ganger på rad etter å ha vunnet. Etter tilbakeslaget i helgen bestilte det norske treningsstaben tilleggstrening på Rukatunturi.

Sist vinters beste hopper startet OL-sesongen vellykket. Krystallkuleforsvareren fullførte innvielsen i Nizhny Tagil på det laveste trinnet på pallen og var uovertruffen en dag senere. Victoria i Russland var hans tolvte i VM, takket være at Granerud ble landets uavhengige rekordholder.

Den individuelle viseverdensmesteren i skiflyging gikk inn i sesongens andre helg som andrehopper i totalrankingen. Før konkurransen på Kuusamo tapte han bare 20 «poeng» til lederen Karl Geiger.

25-åringens problemer på Rukatunturi varslet allerede starten på treningsserien. Alexander Stöckls protesjé kom på henholdsvis 47. og 17. plass. I de viktigste hoppene fredag ​​vant skandinavene 111,5 meter og lot Aleksander Zniszczol komme med i konkurransen. Ikke bare klarte ikke Granerud å frigjøre seg fra nederlaget søndag, men det gikk enda verre. En desperat flytur på 106 meter ga ham kun 58. plass i kvalifiseringen, rett bak Fatih Arda Ipcioglu fra Tyrkia. For vinneren av årets utgave av Summer Grand Prix var det bare den andre slike situasjonen i karrieren da han tapte to ganger på rad i kvalifiseringen. Dette skjedde tidligere i mars 2020 under den uferdige Raw Air-turneringen – rett før Graneruda-formen eksploderte.

Trenerteamet til det norske landslaget bestemte seg for å ikke passivt vente på utviklingen av arrangementer, og etter å ha konsultert hopperen, bestilte tilleggstimer for Graneruda i Finland.

– Jeg er fortsatt i Ruce, men denne gangen smiler jeg. Jeg er veldig takknemlig for hjelpen jeg fikk etter å ha bodd her en dag til og ønsket å gjøre noen hopp foran Vistula. Både fra teamet mitt og fra lokale aktivister. Den største takken går til Geir og Ole Henning, som fungerte som forløperne, takket være at jeg hadde best mulig treningsforhold – opplyser Granerud via sosiale medier.

Granerud falt tilbake til 5. plass på verdenscuprankingen, nederlaget hans mot tyskeren økte til 145 poeng. – Jeg er nok like overrasket som alle andre over at en slik helg er mulig i Nizhny Tagil etter flest hopp til topp «3». Jeg har drevet med denne sporten i nesten 20 år og vet at ting kan endre seg på godt og vondt på et øyeblikk. Jeg håper Vistula vil vise seg å bli en helt annen historie – legger han til.

For et år siden startet nordmannen en marsj til krystallkulen i Wisła. Granerud hos Adam Małysz (HS134) tok 4. plass.

You may also like

Leave a Comment