Home » skihopping. Viktor Polasek avslutter karrieren

skihopping. Viktor Polasek avslutter karrieren

by Catherine Monroe

Juniorverdensmesteren 2017 fortsetter ikke karrieren som skihopper. Viktor Polasek meldte om avgang fra sporten etter søndagens prolog i den norske hovedstaden.

Den 24 år gamle tsjekkiske representanten la ut et opptak på sosiale medier på søndag som oppsummerer hans viktigste prestasjoner i klassisk ski. «På tide å gå videre», skrev han.

Viktor Polasek sa til tjenesten vår at han sannsynligvis ikke en gang vil fullføre OL-sesongen, som krones med tre helger i bakken. – Det var vel min siste konkurranse – kommenterer han.

Hopperen fra den andre siden av vår sørlige grense nådde 99 meter og ble nektet å delta i konkurransen som avsluttet årets utgave av Raw Air. Polasek fikk ikke et eneste poeng i verdenscupens totalscore denne vinteren. Han kom sist til finalen «30» i desember 2020 i Engelberg (27. plass). Hans beste resultat i elite er 12. plass, som han vant ved åpningen av sesongen 2018/19 i Wisła.

Polens største suksess er gullmedaljen i det nordiske junior-VM på ski. Tsjekkeren var uovertruffen individuelt i Park City i 2017. Et år tidligere hadde han blitt nummer fire i Rasnov.

I 2018 og 2022 representerte Polasek landet sitt ved de olympiske leker. Han rangerte 44. to ganger i Pyongyang, og i Beijing brukte han mesteparten av tiden på å isolere seg etter å ha testet positivt for SARS-CoV-2. Han dukket bare opp i laget som tsjekkerne endte på 9. plass. Den nesten 25-åringen prøvde seg i verdenscupen fire ganger – fra 2015 til 2021.
Dominik Formela, kilde: egne opplysninger

Visninger: (1539)
Kommentarer: (3)

You may also like

Leave a Comment