Home » Skiskyting-VM: Norsk sprintdominans. Det fjortende gullet av Johannes Thingnes Boe

by Gunnar Garfors

Johannes Thingnes Boe, som har vunnet 11 av 14 individuelle starter i inneværende verdenscupsesong (mesterskap er ikke inkludert i denne syklusen), bommet på én straffe på sitt første besøk på skytebanen. Hans andre forsøk var feilfrie, og han avfyrte rygg-mot-rygg-skudd med svært korte pauser. Han tok igjen tapene i straffesløyfen med hevn takket være sitt tradisjonelt raske løp.

Til slutt var han 14,8 sekunder foran broren, som ikke gjorde en eneste feil på skytebanen. Laegreid bommet en gang, og tapte 39,9 sekunder til vinneren.

Blant de seks første var fem representanter fra Norge. Fjerde gikk til Johannes Dale, 43,6 sekunder bak, og sjette ble Vetle Sjaastad Christiansen, 59,7 sekunder bak.

De ble skilt på femteplass, 53,4 sekunder tilbake, fra en uventet ukrainer Dmytro Pidruczny, som hadde konkurrert i denne sesongens verdenscup…en gang – 1. desember i stafett 4×7,5 km for menn i Kontiolahti. Han slet senere med en skade og kom først tilbake til profesjonell konkurranse sent i forrige uke da han ble nummer tre i IBU Cup-sprinten i Obertilliach, ryggraden i eliten.

Johannes Thingnes Boe har allerede vunnet gull to ganger i Oberhof. Ved åpningen av mesterskapene i Tyskland onsdag gikk den norske 4x6km mixed stafett, som han var medlem av, øverst på pallen. I alt har han vunnet 14 verdensmesterskap, færre enn landsmannen Ole Einar Bjoerndalen, som har 20 gullmedaljer til gode. Så langt har Boe delt andreplassen i tidenes rangering med franske Martin Fourcade.

Guńka, som konkurrerte i senior-verdensmesterskapet for første gang, hadde to straffer, men han gjorde det bra på banen og oppnådde karrierens høyeste plassering i senior elitekonkurranser (VM og verdensmesterskap). Marcin Zawół ble nummer 74, og Andrzej Nędza-Kubiniec ble nummer 77.

Fredag ​​stilte kvinnene på 7,5 km sprint. Representanten for verten Denise Herrmann-Wick vant, Joanna Jakiła ble 51., Anna Mąka – 54., Kamila Żuk – 56. og Natalia Sidorowicz – 74.

Resultatene fra fredag ​​og lørdag teller mot starten av søndagens jaktheat, som de 60 beste skiskytterne på sprinten kvalifiserte seg til.

Mandag blir en fridag. Mesterskapet avsluttes 19. februar.