Home » solid ordrebok over 9 måneder og forbedrede resultater

solid ordrebok over 9 måneder og forbedrede resultater

by Gunnar Garfors

Ordreinngangen til det franske industrikonsernet nådde 14,3 milliarder euro i rapporteringsperioden, en økning på 47 %.

Store ordrer fulgte etter hverandre for Alstom i 2021, og i de første ni månedene av det forskjøvede regnskapsåret 2021/22 registrerte industrikonsernet en økning på 11 % i omsetningen til 11,4 milliarder euro.

Ordreinngangen til det franske konsernet nådde 14,3 milliarder euro i rapporteringsperioden, en økning på 47 %.

Bare i tredje kvartal utgjorde nye ordrer 4,57 milliarder euro sammenlignet med 4,36 milliarder året før, og salget økte til 3,91 milliarder euro sammenlignet med 3,71 milliarder i samme periode 2020-2021 (+5,2%) .

«Unik» ordrebok

Alstom hadde særlig fordel av en rekke bestillinger i Europa, hvor store investeringer i bærekraftig mobilitet øker. Det er den «mest kommersielt dynamiske regionen,» kommenterer dens administrerende direktør, Henri Poupart-Lafarge, i en pressemelding.

«Salget vårt vokste som annonsert, takket være opptrappingen av produksjonen og stabiliseringen av rullende materiellprosjekter samt en sterk ytelse av servicevirksomheten,» forklarer han.

Den «umatchede» ordreboken per 31. desember nådde 77,8 milliarder euro, ifølge en uttalelse offentliggjort torsdag.

Konsernet forventer fortsatt salgsvekst (nye kontrakter inngått tidligere på året, inkludert nesten 2 milliarder euro i Norge) og gradvis gjenoppretting av driftsresultatet, men antar «fraværet av ytterligere forstyrrelser fra den globale økonomien og betydelige flaskehalser i forsyningen kjede som i betydelig grad vil påvirke konsernets evne til å levere sine produkter og tjenester».

Olivier Chicheportiche Journalist BFM Business

You may also like

Leave a Comment