Home » Spania venter fortsatt på den marokkanske ambassadøren

Spania venter fortsatt på den marokkanske ambassadøren

by Thure Lindhardt

– Utenrikskontoret kommenterer ikke de suverene avgjørelsene til en annen stat, sa det spanske utenriksdepartementet, som ble bedt om å forklare hvorfor Marokko forlot Spania og Tyskland uten diplomatiske oppdragssjefer.

Det kongelige marokkanske kabinettet har offentliggjort listen over marokkanske ambassadører som er utnevnt i flere land, inkludert Frankrike, Storbritannia, Nord-Irland, Nederland, Sverige, Hellas, Australia, Norge og flere afrikanske land. Stillingene i Madrid og Berlin som ikke har en marokkansk ambassadør er ikke besatt.

For å lese: Spania må raskt gjenopprette forholdet til Marokko for å unngå skade

Spania og Marokko har vært gjennom en alvorlig diplomatisk krise siden april forårsaket av ankomsten til Spania av Brahim Ghali, leder av Polisario-fronten. Den massive ankomsten av migranter til Ceuta i mai ble fulgt av en migrasjonskrise uten sidestykke. Siden den gang har Marokko beordret sin ambassadør tilbake til Madrid for konsultasjoner. Utenriksminister José Manuel Albaren jobber med å sette forholdet på nytt.

For lesing: Tyskland ser søtt ut i Marokko

Marokko har også opprettholdt en åpen krise med Tyskland siden mai da landet tilkalte sin ambassadør til Berlin som svar på «fiendtlige handlinger» det tilskriver tyske myndigheter som stilte spørsmål ved marokkansk suverenitet over Sahara.

You may also like

Leave a Comment