Home » Statsminister Solberg – BNN anerkjenner tap etter norske valg

Statsminister Solberg – BNN anerkjenner tap etter norske valg

by Thure Lindhardt

Norge holder stortingsvalg. Foreløpige resultater tyder på arbeidere i Stortingets opposisjon Arbeiderpartier Seier, tapet av høyresidens statsminister Erna Solberg, melder den britiske nyhetsportalen Vakten.

Velgerne i Norge gikk til valg mandag 13. september. Partiet kjemper om 169 mandater på Stortinget. Et flertall i parlamentet trenger 85 parlamentsplasser, men ingen av partiene vant dette valget.

Les også: Norge har gått ti år siden Braveyak-massakren

Det viser den foreløpige stemmetellingen, som ble fullført tirsdag ettermiddag 14. september Arbeiderpartiet vant valget med 26,3 % av stemmene. Det forventes å vinne 48 seter. Politisk makt ledet av statsminister Solberg Den rette på andreplass med 20,5 % av stemmene (36 mandater). Opposisjonsstyrker rangerer på både tredje og fjerde plass – Partisenter og rett Fremskrittspartiet med en valgdeltakelse på 13,6 % (28) og 11,7 % (21), ifølge den norske sentralvalgkommisjonen.

«Ikke sant – Regjeringens arbeid er ferdig for denne gang, sa Solberg. – Jeg vil gratulere Jonas Gahr Støre, som ser ut til å ha klart flertall for regjeringsskiftet, sa den norske statsministeren. Arbeiderpartier Leder Sterer, rapporterer Vakten.

You may also like

Leave a Comment