Home » Storbritannia avskåret fra… elektrisitet!

Storbritannia avskåret fra… elektrisitet!

by Gunnar Garfors

Storbritannia planlegger strømbrudd for industri og hjem om vinteren når kaldt vær kan falle sammen med gassmangel, rapporterte Reuters onsdag, med henvisning til en rapport fra Bloomberg News.

I følge det siste regjeringsscenarioet, selv etter at reservekullkraftverk kommer i drift, kan kraftmangel i verste fall være omtrent en sjettedel av toppetterspørselen, sa Bloomberg i sin rapport.

I et slikt scenario, kombinert med temperaturer under gjennomsnittet og redusert elektrisitetsimport fra Norge og Frankrike, kan Storbritannia stå overfor nødstiltak for gassbesparelse innen fire dager etter januar, heter det i rapporten.

Bloomberg-rapporten kommer etter at Bank of England forrige uke advarte Storbritannia var på vei mot en lang resesjon ettersom enestående energipriser presset inflasjonen til 13 prosent og Storbritannias beslutningstaking ble hemmet av kampen om presidentskapet. Regjeringsledere vil bli avgjort 5. september .

Mens europeiske regjeringer forsøker å kutte gassforbruket og øke lagrene etter Russlands invasjon av Ukraina, har den britiske regjeringen delt seg opp i kampleirer, ledet av utenriksminister Liz Truss og tidligere finansminister Rishi Sunak, som konkurrerer om stillingen som neste statsministre. slåss De krangler om hvordan de skal reagere, forklarer Reuters-byrået.

Veldedige organisasjoner og forretningsgrupper i Storbritannia har bedt Liz Truss og Rishi Sunak for å forklare hvordan de vil hjelpe briter med å takle en 82% økning i energiprisene som er anslått for oktober.

Storbritannias avdeling for næringsliv, energi og industriell strategi har ikke svart på en forespørsel fra Reuters om kommentar.

PAP / som /

You may also like

Leave a Comment