Home » Storbritannia er på listen over de mest levelige landene i verden

Storbritannia er på listen over de mest levelige landene i verden

by Catherine Monroe

Storbritannia ble rangert på 13. plass, og toppet listen over verdens mest levelige land. «Ting vi er vant til og som er normen for oss er ofte uoppnåelige i andre land,» bemerker polsk presse, basert på resultatene fra The Statehood Index Stlx.

Som en del av et forskningsprosjekt kalt The Statehood Index StIx, så eksperter på 173 land og rangerte dem etter hvor godt de dekket de grunnleggende behovene til folket sitt. Gjeldende lov, omfanget av vold i samfunnet og forvaltningens virkemåte ble også analysert.

Singapore tok førsteplassen. Andre land på topp ti er: Australia, Danmark, Nederland, Estland, Luxembourg, Norge, Belgia og New Zealand. Tyskland fullfører listen.

Folk i Storbritannia er blant de lykkeligste menneskene i verden. (Foto: Getty Images)

USA rangerte 23. og Taiwan 43., og slo Kina på 61. plass. Polen tok 41. plass.

I den andre enden av skalaen er Sør-Sudan med en poengsum på 171, Yemen med en poengsum på 172 og Libya med en poengsum på 173. Alle disse landene er mye sett på som mislykkede og dårlig administrerte.

«Vi ser deg i alle aspekter av miljøet vårt, for eksempel på gaten, i domstoler, på politistasjoner eller på skoler. Det faktum at en pasient som trenger røntgen raskt kan finne en lege, at det er skoler overalt, at det er elektrisitet 24 timer i døgnet – alt er et resultat av en velfungerende stat,» bemerket statsviter Dr. Theresa Paola Stawski Julius Maximilian University of Würzburg (JMU)

Hun sa at selv om Storbritannia har sine problemer, er det fortsatt et mye bedre sted å bo enn de fleste andre land i verden.

Yahoo News UK / Marcin R.

You may also like

Leave a Comment