Home » Stranda Fjord Trail Race 2022 / Golden Trail World Series / Norge

Stranda Fjord Trail Race 2022 / Golden Trail World Series / Norge

by Peter Østbye

6. august 2022 finner sted i Norge Stranda Fjord Trail Race – den tredje fasen av årets syklus Golden Trail World Series. For første gang i GTWS historie er et nordisk land vertskap for løpet.


08.02.2022

Stranda Fjord Trail Race

 • Dato: 6. august 2022
 • Start: 11.00
 • Distanse: 25 km
 • 1700 m + stigning

Til dags dato har ingen Golden Trail World Series-løp funnet sted i et nordisk land. 6. august 2022 besøker GTWS Norge for første gang. Stranda Fjord Trail Race er ikke bare det tredje GTWS-løpet, men også den nordiske etappen av Golden Trail Nationa Series.

En superteknisk og utfordrende løype langs fjordene venter – og det kommer til å bli en virkelig sterk ledelse – løpere vant til å løpe i vanskelig terreng.

Sporlogger

 • Herrerekord: 2:31:01 – Anders Den Haag i 2021
 • Kvinnerekord: 3:12:17 – Anita Lilleskare Iversen i 2021

favoritter blant kvinner

Stranda Fjord Trail Race / Golden Trail World Series / Foto Joakim Dokka Nordstad

 • Han skal konkurrere i Norge Sarah Alonso (Team Salomon / Spania). Hun er GTWS-vinneren på Marathon du Mont-Blanc og leder den samlede rangeringen.
 • Det blir en like sterk Blandine L’Hirondel (Team Evadict, Frankrike) som vil være en veldig tøff rival å slå, og ikke bare for Alonso. Etter en vanskelig start på sesongen på grunn av en beinskade, bekreftet franskmennene hennes flotte form ved å vinne European Trail Running Championship.
 • En av favorittene er også Caitlin Fielder (Team Salomon, New Zealand), som ble nummer to på Marathon du Mont-Blanc.
 • Det vil også starte i Norge Karina Carlosio (Team Salomon, Mexico). Meksikaneren kan ikke skryte av like gode resultater, men hun viste sin verdi i teknisk terreng under Dolomyths Run, hvor hun ble nummer tre i 2021.
 • Følgende starter også på Stranda Fjord Trail Race: Marcel Wasinov (Team Salomon, Tsjekkia), Julia Roux (Team Salomon, Frankrike), Fabiola Conti (Team Salomon, Italia), Joyce Neru (Team Run2gether, Kenya), som beseiret Blandine L’Hirondel på den berømte Montée du Nid d’Aigle i Frankrike for noen uker siden, Sophia Laukli (Team Salomon, USA), medlem av det amerikanske langrennslaget og vinner av den prestisjetunge Broken Arrow 26K i år, Emelie Forsberg (Team Nnormal, Sverige) som ligger i bakgården deres, og Patricia Pineda Cornejo (Team La Sportiva, Spania) som endte på 4. plass i Zegama i år.

favoritter blant menn

Stranda Fjord Trail Race / Golden Trail World Series / Foto av Sebastian Mamaj

 • For menn starter listen over favoritter med David Magnini (Team Salomon, Italia), for tiden på toppen av GTWS-ledertavlen. Det er sant at han ikke følte seg på sitt beste på Marathon du Mont-Blanc og kunne ikke følge med Jonathan Albon (Team The North Face, Storbritannia) som vant i Chamonix, men … det er sannsynlig at han vil prøve å ordne opp i Norge. Det blir ikke lett, for i starten er det også: Manuel Merillas (Team Scarpa, Spania). Han er tredjeplassen i Zegama, vant til denne typen løyper, siden han i 2021 var Europa- og verdensmester i skyrunning.
 • Han er også en favoritt Bartlomiej Przedwojewski (Team Salomon, Polen), vinnere av Golden Trail Championship 2020, som – som arrangørene skriver i den offisielle kunngjøringen – sjelden mislykkes på grunn av tekniske ruter.
 • Det vil også starte i Norge Elhousine Elazzaoui (Team Pini Mountain Racing, Marokko), som også har vært i toppform denne sesongen, og avsluttet de to første GTWS-etappene med to kvarter.
 • En annen spiller som elsker korte og tekniske distanser og skal opptre i Norge er Frederic Tranchand (Team Scott Running, Frankrike), spesialist i orientering. Start også: Jan Margaret (Team La Sportiva, Spania), Anders Kjærvik (Team Salomon, Norge), Geoffrey Ndungu (Team Run2gether, Kenya), Thibaut Baron (Team Salomon, Frankrike) og Andy Wacker (Team Adidas Terrex, USA).

Polske løpere på Stranda Fjord Trail Race

Trolig vil de sterkeste løperne fra Polen konkurrere i Norge på maratondistanser. De allerede nevnte vil bli med i konkurransen i serien Bartłomiej Przedwojewski, Team Salomon). Vi får se også Marcin Kubica (Team The North Face / Buff) som presterte bra i den legendariske Zegama og Andrzej Witek, som igjen blinket i Chamonix i andre del av serien. Du vil også gå Marcin Rzeszotko (Team The North Face / Buff), Dominik Tabor og en ekstremt talentfull slovak kjent for sine opptredener på polske arrangementer Peter Franco (Team Salomon Slovakia). Bare de polske topplederne vil mangle Krzysztof Bodurka (Team Salomon Polska), som avsto fra å starte i syklusen i år.

Løpet kan følges direkte på nettsiden til Golden Trail Series Instagramog når den sendes på nettstedet til Golden Trail Series Facebooki Golden Trail TV eller på www.goldenrailseries.com.

Åpningsfoto: Stranda Fjord Trail Race / Golden Trail World Series / Foto: Joakim Dokka Nordstad


Hvis du finner innholdet som er publisert på nettsiden vår verdifullt, kan du bli vår beskytter og økonomisk støtte utviklingen av www.runandtravel.pl og vårt daglige arbeid med et frivillig bidrag.

Gå til vår profil (klikk på banneret under) og les reglene.

You may also like

Leave a Comment