Tomas Vasiliauskas, som har jobbet som prosesseffektivitetssjef i dette selskapet siden 2019, sier at han ikke møtte kona på jobb, men de har jobbet sammen i 10 år.
Tom er et eksempel på hvordan du, fra den mest ydmyke stillingen i samme selskap, ikke bare kan oppgradere fra universitetet, men også vokse til en leder.
6 ganger byttet jobb
«I løpet av de 12 årene i Mantinga måtte jeg bytte jobb 6 ganger. Etter å ha startet som emballasjemekaniker, ble jeg håndverkermester og studerte fredager og lørdager etter endt videregående skole. Etter endt utdanning fikk jeg tilbud om jobb som økonom, så jeg gikk over til administrasjon, ble senere seniorøkonom og begynte noen år senere å effektivisere produksjonsprosessene. For øyeblikket er jeg ansvarlig for å effektivisere ikke bare produksjonsprosessene, men hele selskapets prosesser.» 15 minutter sa T. Vasiliauskas.
Ifølge Manting er han absolutt ikke den eneste i selskapet, men Tom sier det er en fordel at folk som er godt kjent med produksjonsprosesser kommer inn i lederstillinger.
Når det gjelder arbeidskulturen i selskapet for brød og frosne produkter, som ikke bare er den største arbeidsgiveren, men også en skattebetaler i Marijampolė-regionen, T. Vasiliauskas, er det viktig å understreke at Mantingas verdier ble forfinet for noen år siden – kreativitet , fleksibilitet , Ansvar – var ingen tomme vegger. Både ledere og ansatte streber etter å følge disse verdiene.
«Ikke bare selskapet, men også de ansatte verdsetter forslagene og meningene til alle. For meg, som for andre, er det viktig å føle seg som en del av et team og at vi alle jobber sammen for å nå et målbart mål. Det involverer alle mer, sier prosessforbedringssjefen.
Må forbedres fordi konkurransen er tøff
I følge T. Vasiliauskas må selskapet hele tiden endre seg, siden det er stor konkurranse, så forslagene fra de ansatte blir tatt i betraktning, da det ofte har blitt tatt hensyn til: «Ansatte blir bedt om å uttrykke sine meninger, komme med forslag, og de er motiverte.»
Erfaring har vist at økonomisk motivasjon fungerer best, du trenger bare å bli enige om hvordan det kommer til å bli før du begynner å forfølge målene dine.
«På den annen side er ikke bare penger viktig, men også et enkelt «takk», et fokus som ikke koster noe å snakke med hver enkelt ansatt om hvordan de har det og hvordan de har det.» Mantinga er en familiebedrift og alle ansatte vet at de er en del av Mantinga-familien. Samfunnsånden som skiller Mantinga fra andre selskaper hjelper også ansatte til å føle seg som et team, sier prosessforbedringssjefen.
Hvis lederen ikke er fornøyd, vil personen hate i lang tid
Hvis han var ansvarlig for personalet, ville T. Vasiliauskas vært enda mer oppmerksom på lederutvikling, siden trivsel, motivasjon og resultater til ansatte på jobb avhenger veldig av dem:
Nå er ikke unge mennesker så knyttet til arbeidsplassen: de prøvde, hvis de ikke likte det, så de etter et bedre sted. «Vi la merke til det den gangen. Folk som har drevet med ulike felt finner det beste jeget, en jobb som best oppfyller forventningene. Og ledere legger virkelig merke til talentet at folk som strever, er proaktive og gir muligheter for selskapet til å forbedre seg, lære og bevege seg oppover bedriftsstigen. Det er virkelig mange muligheter her, og jeg er et av forbildene, sa Tom.
Hva med arbeidskulturen til mine befal?
Mantas Agentas, administrerende direktør i Mantinga, legger vekt på arbeidskulturen når det kommer til bærekraft: «Bærekraft er ikke et individuelt initiativ, men en felles retning. Forbrukere er i økende grad opptatt av ikke bare selve produktene, men også av selskapets verdier og ansvarlige holdning. Jeg er sikker på at en av hemmelighetene bak suksessen vår er en ansvarlig tilnærming til virksomhet, miljø, ansatte og lokalsamfunn. Ikke teknologien, men menneskene er en bedrifts største ressurs. I det lange løp er det mennesker som skal hjelpe bedrifter til å overleve, så de må prioriteres.»
Clemenc Agent, grunnleggeren av Mantinga, som startet en familiebedrift i 1998, innser at det ikke lenger er nok å tilby en godt betalt jobb. Bedriftens verdier, atmosfæren, muligheten til å vokse og bli hørt er viktig for de ansatte.
Mantinga sysselsetter halvannet tusen mennesker i sine fabrikker og administrasjon. I følge selskapets personalsjef, Nijolė Daukšienė, har rundt 300 ansatte jobbet i mer enn 10 år, og så mange som 100 mantingers har holdt følge med selskapet siden etableringen.
Motiverende tiltak hjelper fagpersoner fra hele Litauen og utover
«Vi tiltrekker oss spesialister fra hele Litauen, vi har fra Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Šiauliai, Plungė og andre byer i landet. Vi tok dem også med fra London,” sa N.Daukšienė, og la merke til at for ansatte er ikke bare lønn, arbeidsforhold i selskapet viktig, men også størrelsen og omdømmet. For mange, og spesielt unge, er en leder med erfaring å lære av og motiverende verktøy viktig.
Mantingerne blir kjørt på jobb, de spiser lunsj på bekostning av selskapet, de kan drikke kaffe og te. Ansatte er ulykkesforsikret, kan benytte seg av rabatter i SOTAS-butikker, insentiver for fødsel av barn eller introduksjon av en ny ansatt i bedriften, støtte ved død eller ulykke til en pårørende.
Selskapet inviterer Mantingi-familier til familiefeiringer og leirer hvert år, ønsker førsteklassinger velkommen i september, oppmuntrer flinke elever, og foreldre hvis barn går på undervisning får refundert en del av disse kostnadene.
Bedriften bidrar også til rikere fritid for ansatte: den støtter fritidsklubber i Mantinga, arrangerer utflukter, sportsturneringer og fotturer for lag.
«Mantinga»-familien er et rom der ansatte kan vokse, og tilleggsfordeler for folk er som været: ubemerket, men umiddelbart merkbart at det bare mangler.
«Guru for sosiale medier. Sertifisert alkoholelsker. Ond musikkfanatiker. Internett-evangelist.»