Home » Kortfilmene vil tiltrekke seg fans av den subtile komedien – Respublika.lt

Kortfilmene vil tiltrekke seg fans av den subtile komedien – Respublika.lt

by Connie Nielsen
1 bilde

Opptak fra kolleger, regissert av Jannis Alexander Kiefer

«En venn av meg har ikke sett komedie siden han innså at de morsomste filmene alltid handler om ulykkelige mennesker. Jeg prøvde å overbevise ham, men jeg valgte feil eksempel – jeg viste ham filmen Asterix and the Obelisk 2: Mission Cleopatra! – sier Titas Laucius, skaperen, regissøren og manusforfatteren av showet «Hva er morsomt her?».

«Vi la merke til det den gangen. Alle mennesker er forskjellige. Dette komedieprogrammet handler om oss mennesker. Den som ser verden annerledes, ler derfor av forskjellige ting. Noen ler av morsomme dialoger, andre av pinlige situasjoner. Noen liker å le høyt, andre smiler bare et par ganger. Noen ler av ordene som ble sagt, andre av stillheten som følger dem. For noen er komedie avslapning. For annet hardt og slitsomt arbeid. Og det er ingenting som kan sammenlignes her, smiler Titas Laucius.

Fem subtilt morsomme filmer

Programmet åpnes av komiteen (Dir. Jenni Toivoniemi, Gunhild Enger) hvor tre seriøse delegater fra Sverige, Norge og Finland møtes i Lappland for å diskutere et svært viktig tema: hva slags arbeid vil være i krysset mellom de tre Alle har svært viktige argumenter og bemerkninger, men til komiteens overraskelse presenterer vinnerkunstneren … en dans i stedet for en skulptur.

Ved første øyekast ser det ut til at regissør Jannis Alexander Kiefer villig tråkker på en brennesle i sin kortfilm Kolleger, med et tema han berører Sakurai I filmen Passage svulmer Phils øyne og han mister stemmen. Forfølgerne miner ham og jagingen sprer seg over hele verden – han flyr, flyr, løper og får nye problemer.

I Alexander Gratzers kortfilm Apfelmus filosoferer dyr og jentene deres over viktige eksistensielle spørsmål. Når paret drar for å slappe av og unne seg spabehandlinger, forsvinner jenta. Fyren ser ut til å lete etter henne, men hun forstår ikke helt om det virkelig er henne eller henne selv? I den merkelige verdenen til et alpinanlegg slår Aaron et nytt blad i livet sitt.

Andre spesialprogrammer

12-18 Januar Vilnius kortfilmfestival, som holdes på litauiske kinoer og hjemmekinoplattformer, tilbyr som alltid en rekke temaer for enhver smak – fra kjærlighetshistorier, animasjon for barn til betagende skarpe kortfilmer. I tillegg til de tradisjonelle internasjonale og litauiske konkurranseprogrammene, hvor filmer konkurrerer om de beste titlene, har festivalen utarbeidet fascinerende spesialprogrammer.

Festivalarrangørene bestemte seg for å minnes en viktig begivenhet – den første prestisjetunge prisen til filmfestivalen i Venezia av litauere, og ved denne anledningen vil de invitere til å minnes de tidligere verkene til vinneren deres, regissør Laurynas Bareiša. I år er kortfilmfestivalen i Vilnius også vertskap for den skeive festivalen Curves, som vil vise frem sine beste LHBTQ+-temafilmer. Ikke bare voksne, men også små seere er tradisjonelt invitert til skjermene – programmet «Animerte eventyr» vil tiltrekke seg oppmerksomhet i opptil 10 kortfilmer.

Seere av alle filmene fra den 15. Vilnius internasjonale kortfilmfestival 12.-18. januar. vil bli vist på kinoer i Vilnius, Klaipėda, Šiauliai, Panevėžys, Marijampolė, Ukmergė, Gargždai og på de virtuelle hjemmekinoplattformene til ŽMONĖS Cinema, GO3, Cgates og Skalvija. Informasjon om filmene og deres visninger finner du på www.filmshorts.lt.

Om Vilnius internasjonale kortfilmfestival

Vilnius International Short Film Festival er en av de største festivalene som kun viser kortfilmer i de baltiske statene. Festivalen ble etablert i 2006 og har blitt en av få filmbegivenheter i Litauen hvor du kan se et så bredt program med de siste kortfilmene fra hele verden. Hvert år presenterer festivalen publikum for flere programmer som viser de sterkeste verkene som er laget de siste årene. Den er organisert av det litauiske kortfilmbyrået Lithuanian Shorts.

You may also like

Leave a Comment