Home » Litauiske tungboksere dominerte turneringen i Finland

Litauiske tungboksere dominerte turneringen i Finland

by Erlend Loe

Det litauiske bokselaget for menn har startet konkurransesesongen 2022. Syv litauiske boksere kjempet på den internasjonale Tammer-turneringen i Tammerfors, Finland.

På det 41. arrangementet brukte 37 boksere fra 10 land hansker: England, Estland, Island, Litauen, Nederland, Norge, Russland, Finland, Sverige og Wales. Det litauiske laget vant 1 gull, 3 sølv og 3 bronsemedaljer.

På grunn av den vanskelige pandemisituasjonen samlet det seg ikke nok boksere i alle vektklasser, så konkurransen ble et blandet system. I noen vektklasser ble det ordinære sluttspillet holdt, i andre kjempet alle boksere mot hverandre og finaleplassen var avhengig av antall seire.

Litauens tungvekter har hatt imponerende seire i Finland. I den tyngste kategorien over 92 kg kom Jonas Jazevičius og Algirdas Baniulis til finalen.

I kvartfinalen beseiret A. Baniulis finske Antti Lehmusvirpi 5-0 med en enstemmig dommeravgjørelse, og i semifinalen klarte ikke islendingen Elmar Freyr Adalheidarson å motstå de litauiske slagene. A. Baniulis slo ut motstanderen tre ganger og dommeren stoppet kampen i andre runde. J. Jazevičius startet også turneringen med en imponerende seier. I semifinalen sendte litaueren Courtney Bennett til England tre ganger, og kampen endte uten å nå den siste klokken i tredje runde.

Litauerne som nådde finalen bestemte seg for ikke å kjempe mot hverandre for å unngå skader. Dessuten kjenner begge konkurrentene hverandre godt og kjempet sist mot hverandre for noen måneder siden i finalen i det litauiske mesterskapet. J. Jazevičius vant finalen i turneringen ved loddtrekning.

Aleksandras Trofimčiukas vant sølvmedaljen. I vektklassen opp til 75 kg beseiret A. Trofimčiukas Maxim Liubimov med 4:1 poeng. I den andre kampen møtte A. Trofimčiukas Mindaugas Gedmin, som representerte det norske landslaget. Etter en knalltøff kamp tapte bokseren fra det litauiske landslaget 2:3 og var fornøyd med andreplassen. Gedmin, som oppnådde to seire, ble vinneren av turneringen.

Aras Dūdėnas vant sølv i kategorien 86 kg. I den første kampen beseiret A. Dūdėnas sin landsmann Narūnas Grebnev 5-0. I den avgjørende duellen måtte A. Dūdėnas erkjenne fordelen til russiske Anton Zaitsev, som vant begge seirene og ble turneringsmester. N. Grebnev, som tapte 5-0 for Russland på første konkurransedag, tok 3. plass.

Laimonas Raibikis vant bronsemedaljen i sluttspillet. I vektklassen opp til 67 kg beseiret L. Raibikis finnen Juuso Enola med 5:0 poeng. I semifinalen tapte litaueren 5-0 for norske Martin Skogheim.

Robert Lioranch var uheldig i vektklassen opp til 80 kg. I den første kampen for en avkuttet nese avbrøt legen litauernes kamp i tredje runde og seieren gikk til Englands Aaron Bowen. I den andre kampen tapte Lioranch Taylor Bevan fra Wales 0:5, i den tredje kampen kunne ikke Gradus Krauss fra Nederland fortsette kampen på grunn av en brukket nese. Holland og Litauen ble tildelt bronsemedaljer.

  • Algirdas Baniulis

You may also like

Leave a Comment