Home » Suksessene til svømmerne til IKS Konstancin | Piaseczno-distriktet

Suksessene til svømmerne til IKS Konstancin | Piaseczno-distriktet

by Gunnar Garfors

Medaljer i kvalifiseringsrundene til konkurransen «Fra ungdom til olympier», blir kalt opp til det polske juniorlaget, midler til trening – dette er bare noen av prestasjonene til unge svømmere i mars.

11. mars 2023 ble den fjerde kvalifiseringsrunden av serien Fra ungdom til olympisk avholdt. Konkurransen endte med mange personlige rekorder (selv etter 15 sekunder). Spillerne har steget betydelig på tabellen. I desember var det bare 3 eller 4 spillere på eller utenfor pallen. I dag kan klubben skilte med flere spillere som er så nærme en medalje og endte på plassene 4-7 (Świątkiewicz Tola, Lisowski Wojciech, Prześlakiewicz Filip, Golon Leon, Cyran Artur, Piniewski Ignacy, Golon Iza).
Medaljer vunnet: Zofia Lisowska (bronsemedalje på 100m butterfly), Aleksander Bluj (sølvmedalje på 100m butterfly og bronse på 200m individuell medley).

1. april 2023 ble den femte kvalifiseringsrunden av serien Fra ungdom til olympisk avholdt. Disse konkurransene åpnet en serie starter i 50-metersbassenget som skapte mye følelser blant spillerne.
Til slutt vant spillerne 4 medaljer:

• Zosia Lisowska – 2 gullmedaljer i 100m butterfly og 200m individuell medley
  • Olek Bluj – 2. plass i 100m butterflyløp
  • Iza Golon – 3. plass 50m butterfly.

I mars kunngjorde det polske svømmeforbundet at tre spillere fra IKS Konstancin (Weronika GŁOWACKA, Mikołaj JUCHNO, Aleksander KRIUKOW) mottok et tilskudd til idrettstrening på PLN 17 000. Spillerne ble registrert i treningsprogrammet basert på deres høye svømmepoeng, beregnet ved hjelp av Rudolph-skalaen. Midlene skal brukes til svømmeleir arrangert i 50 meter svømmebasseng.

Noen dager senere kom enda en god nyhet fra det polske svømmeforbundet. MARIA CZUBAK, en 17 år gammel deltaker av IKS KONSTANCIN, ble kalt opp til å delta i internasjonale konkurranser. Det polske juniorlaget konkurrerte om medaljer på det internasjonale møtet i Limassol, Kypros, hvor 15 land deltok. Marysia vant to bronsemedaljer på 4 x 100 m og 4 x 200 m fri sammen med vennene sine fra landslaget. I tillegg vant det polske laget konkurransen i lagkategorien, og scoret det høyeste antall poeng.