Home » Teo Tomczuk, en ung artist fra Lubiechów erobrer Norge! Familien deler livet mellom de skandinaviske fjordene og et hus i nærheten av Małomice!

Teo Tomczuk, en ung artist fra Lubiechów erobrer Norge! Familien deler livet mellom de skandinaviske fjordene og et hus i nærheten av Małomice!

by Connie Nielsen

Familien Tomczuk forlot Polen for 18 år siden. Norge ble deres andre hjem, men de ga ikke opp førstnevnte. De besøker ofte Lubiechów nær Małomice, hvor de har bygget en hytte i norsk stil som de føler seg komfortable i. Her var musikkvideoen til den siste sangen til Teo Tomczuk, en ung norsk-polsk artist!

Familien Tomczuk består av min mor Stellafar Mathias og barn: Iga og Theo. Hun emigrerte fra Polen for 18 år siden, men vender fortsatt tilbake til røttene i Lubiechów i Małomice kommune. Her var den siste musikkvideoen til 15 år gamle Teo Tomczuk, en svært følsom artist på randen av en stor karriere.

– Kona til Stella fikk norsk lisens som sykepleier og det var et gjennombrudd for oss – sier Mr. Maciej. – Sammen med min kone deltok jeg på et intensivt norskkurs i Gdańsk, sponset av den norske arbeidsformidlingen, i 2003, før Polen ble med i EU. Tidlig i 2004 flyttet vi til Bergen på Vestlandet sammen med vår 7 år gamle datter Iga. Begynnelsen var vanskelig, vi leide en leilighet, min kone jobbet som sykepleier og jeg søkte jobb. I starten var jeg av og til involvert i byggearbeid. Etter seks måneder fikk jeg jobb på et øyverft nord for Bergen i Solund kommune.

Etter ett år i Solund flyttet familien inn i sin egen drømmebolig rett ved fjorden. Teo ble født der.
– Vi har bodd i Bergen igjen i snart to år – forklarer Mr. Maciej. – Teo er 15 år og går i 10. klasse. Fra nyttår starter han på videregående utdanning innen musikk, dans og drama med sanginstrumentet som hovedinstrument. Vi har alltid passet på at barna snakker polsk godt, språket vårt hjemme er polsk. Teo har det polske flagget som bakgrunnsbilde på skolens bærbare datamaskin og når han holder presentasjoner foran klassen dukker det opp et gigantisk polsk flagg på e-tavlen. I en alder av 8 så Teo på seg selv som en sanger og utviklet intensivt sine vokale ferdigheter og spille musikkinstrumenter. Hans største idoler er Arctic Monkeys» Alex Turner og Kaleos Jökull Júlíusson.

Flere ganger i året besøker familien Tomczuk besteforeldrene sine i Lubiechów ved Małomice, hvor de bygde et trehus inspirert av norsk arkitektur. – Vi er alltid glade for å komme til Polen og se endringer hver gang, i hvert fall de visuelle – legger M. Tomczuk til.
Er det lett å bo i Norge? Tilsynelatende griper velferden inn i familienes liv og du kan miste barna dine? – Når det gjelder det kontroversielle spørsmålet om det er lett å miste et barn i Norge, tror vi at det stemmer – forklarer Maciej Tomuk. – Vi opplevde det ikke selv, men vi opplevde en situasjon da foreldre nesten mistet to barn, og årsaken til dette var barnehageansattes banale gjetninger. Saken lå nært til politiet og Barnekontoret. Heldigvis endte alt i minnelighet.

Teos første låt «Your Grin» ble sluppet i august 2021, men det ble høylytt rundt ham i januar 2022 da han slapp sin andre singel «Goosebumps» som ble svært godt mottatt i Norge. Nå følger han takten og ga nylig ut sin tredje singel, «Trust», inspirert av ensomheten han følte seg akutt under 2020-pandemien. Da bodde han fortsatt på øya Solund, hvor avstandene mellom mennesker er store og mangelen på kontakter bidro til intensiv refleksjon og kulminerte i låtskriving. Det kan sies at alle Teos verk er «barn av pandemien».
5. mars 2022 opptrer Teo på Luttfest-festivalen i Førde sammen med kjente norske musikalske personligheter. Skaper stadig nye sanger. Han vant nylig castingen for hovedrollen i en norsk serie.

pandemi og isolasjon

– Da 2020-pandemien brøt ut, bodde jeg på en liten øy i Sogn og
Fjordane i Norge – sier Teo Tomczuk. – Med begrensede kontakter og store avstander mellom beboere var det ikke lett å opprettholde sosiale kontakter. Hverdagen ble annerledes og ensomhetsfølelsen var veldig sterk. På en liten øy som Solund kan man bare forestille seg hvor ensom man kan være. I sangen «Trust» tenker jeg på disse følelsene – ensomheten og usikkerheten blandet med å bli etterlatt av en kjær som har fått lov til å stole på.
Sangen ble produsert av Mike Parda fra MP Studio Bergen.

Hør Teo Tomczuks siste musikkvideo «Trust» på artistens YouTube

reklamemateriell for partnere

You may also like

Leave a Comment