Home » To polakker døde i de slovakiske Tatras; er fjellguide og GOPR-redningsmann

To polakker døde i de slovakiske Tatras; er fjellguide og GOPR-redningsmann

by Catherine Monroe

Slovakiske fjellredningsmenn fant onsdag likene til to polakker i Tatrafjellene dekket av et snøskred nær Sławkowska-dalen, sa slovakiske redningsmenn fra Horska Zachranna Służba.

Påmelding til vår siste konferanse har startet. PRECOP 27, i regi av WNP.PL, finner sted 18.-19. oktober og går foran COP27 klimatoppmøtet i Egypt. Vi inviterer!

Den polske foreningen for høyfjellsguider IVBV informerte på sin sosiale profil at det tragiske dødsfallet var en fjellguide og redningsmann fra GOPR og hans kone – Andrzej Sokołowski og Roksana Knapik.

«Andrzej var en flott kollega, profesjonell, populær IVBV-guide og redningsmann for Karkonosze Mountain Rescue Group, stor klatrer og skiløper. Han klatret i Tatras, Alpene, Yosemite og Norge, banet nye veier i Øst-Tibet og Tienszan. Andrzej og Roksana hadde en følelse, fjell og en lidenskap for geologi. Falcon! Roksi! Vi vil alltid huske og samle bergkrystaller for deg «- les klubbens kunngjøring.

En polsk fjellguide informerte de slovakiske fjellredningsmennene om ulykken. Stolpene falt sammen med snøraset fra Kwietnikowa Przełęcz, som ligger mellom toppen av den gamle skogen og Rogata Turnia-elven, mot Sławkowska-dalen.

Under ulykken i Høye Tatra var det tett tåke som reduserte sikten, og det snødde kraftig. Helikopteret kunne ikke brukes til redningsaksjonen på grunn av ugunstige værforhold. En turekspedisjon la ut for å se de skadde. Etter å ha kommet frem til stedet begynte redningsmennene å søke i snøhaugene. Etter rundt en times leting klarte de å finne noen polakker, dessverre uten tegn til liv.

Sjekk ut vår nyeste 1×1. Om å bygge en personlig merkevare med Mateusz Kusznierewicz…

KOMMENTARER (0)

Gå til artikkelen: To polakker døde i de slovakiske Tatras; er fjellguide og GOPR-redningsmann

You may also like

Leave a Comment