Home » typiske og uvanlige navnedager og høytider – radiovær – nyheter, tips, informasjon – lytt til radio

typiske og uvanlige navnedager og høytider – radiovær – nyheter, tips, informasjon – lytt til radio

by Connie Nielsen

Finn ut hvilke typiske og uvanlige høytider som kan feires i dag og hvem som har navnedag 26. april. Vi forklarer hva du kan feire denne dagen hvis du virkelig vil.

I går feiret vi den internasjonale DNA-dagen, vi kan like gjerne feire Rørleggerklemdagen. Sjekk hva som kan feires i dag hvis vi gjør en skikkelig innsats og graver dypt i kalenderen.

26. april – Navnedag

Feirer dagens navnedag: Artemon, Aureliusz, Dominik, Erwina, Grzegorz, Clarence, Klet, Lucydiusz, Marcelin, Mariusz, Marzena, Paschazy, Ryszard og Spycimir.

26. april – hvilken uvanlig ferie?

26. april feires hvert år Verdensdagen for intellektuell eiendom. Det ble etablert i 2001 av World Intellectual Property Organization (WIPO) for å øke bevisstheten om virkningen av patenter, opphavsrett, varemerker og design på dagliglivet og for å fremme kreativiteten og bidraget fra skapere og innovatører til utviklingen av samfunn i hele verden. verdens høydepunkt verden. Samtidig har denne begivenheten blitt kritisert av mange aktivister og lærde knyttet til frikulturbevegelsen og ideen om copyleft.
Bortsett fra dette:

  • 26. april er det jubileum katastrofen ved atomkraftverket i Tsjernobyl, som fant sted natten mellom 25. og 26. april 1986. Som følge av ulykken ble det en hydrogeneksplosjon, brann og spredning av radioaktive stoffer. Det var den største atomkatastrofen i historien og en av de største industrielle katastrofene på 1900-tallet. Området på 125 000 hektar ble deretter forurenset. opptil 146 tusen km² land på grensen til Hviterussland, Ukraina og Russland, og den radioaktive skyen som kommer fra den skadede reaktoren spredt over hele Europa.
  • Vi kan også feire 26. april Verdens burleskedag. Fans av denne formen for underholdning kan ta del i begivenhetene som finner sted i kabareter og teatre denne dagen. Mange Burlesque Day-arrangementer er også organisert på nettet.
  • Vi kan også feire 26. april hvert år Nasjonal Richterskaladag. Den minnes fødselsdagen til Charles Richter, seismologen som skapte skalaen som ble brukt til å måle jordskjelvets styrke (Richterskalaen). Mange ser på sine favorittkatastrofefilmer for å feire denne dagen, for eksempel jordskjelvet i 1974.

Vi anbefaler: Pandemisk glede: Forkledd som en teddybjørn reiser han fra Los Angeles til San Francisco

Les også:

You may also like

Leave a Comment