Home » Tysk avis om Polen. «Gassplanen fungerte ikke»

Tysk avis om Polen. «Gassplanen fungerte ikke»

by Gunnar Garfors

Som vi leser, da Russland stengte gassforsyningen i Polen, tok regjeringen i Warszawa umiddelbart korrigerende tiltak og gikk foran med et godt eksempel når det gjelder energiforsyning. Artikkelforfatteren legger hovedsakelig merke til gassrørledningen Baltisk fløyte eller LNG-terminalen i Świnoujście.

«Handelsblatt» vurderer bemerkningen om at regjeringens plan ikke fungerte, «Strategien som ble beundret i Europa førte til en blindvei» og vi har nå å gjøre med et energikaos.

Resten av artikkelen under videoen

Se også: Er Polen nok gass? «Tiden krymper utrolig fort»

Handelsblatt: Polen vil be Tyskland om gass?

Det minnes blant annet om at det statseide selskapet PGNiG har problemer med å kjøpe riktig mengde gasssom snart skulle seile gjennom Baltic Pipe. Avisen viser også til uttalelsen til Mateusz Morawiecki, som sa at norske gasspriser er «syke».

Brudde kontrakter, trøbbel med nordmennene ved Baltic Pipe, tekniske forsinkelser eller hjelpeløshet. Neste vinter kan bli svært kald og landet har ingen plan B om å levere gass til innbyggere og næringsliv, skriver dagbladet.

Så avisen stiller spørsmålet Polen må snart be Tyskland om hjelp «Og søk støtte i et land som har kommet under kraftig internasjonal kritikk for sin gassavhengighet av Russland.»

Vurder kvaliteten på artikkelen vår:

Tilbakemeldingen din hjelper oss med å lage bedre innhold.

You may also like

Leave a Comment