Home » Tyskerne kom til enighet med nordmennene om gass. «Dette vil hjelpe dem å overleve vinteren»

Tyskerne kom til enighet med nordmennene om gass. «Dette vil hjelpe dem å overleve vinteren»

by Gunnar Garfors

Kansler Olaf Scholz annonserte en avtale med nordmennene i går kveld. – Norge har økt gassproduksjonen for oss. Dette vil hjelpe oss å komme oss gjennom vinteren nå og fylle opp bensintankene neste år», skrev han på Twitter. Han takket også den norske regjeringen for at «Tyskland kan stole på Norge som energileverandør».

Olaf Scholz møtte den norske statsministeren, inkl. for å snakke om gassleveranser til Tyskland. I mellomtiden, etter et møte med den tyske kansleren, kunngjorde statsminister Jonas Gahr Store at den nåværende finansieringen også representerer landets maksimale potensial. – Norge har økt gassproduksjonen med 10 prosent etter at Russland angrep Ukraina for å øke gasseksporten til Europa. – Dette er det maksimale av våre muligheter – bedømte han.

Han la til at – ifølge hans uttalelse – Norge klarer foreløpig ikke å øke gassleveransene til Tyskland og Europa utover dagens produksjon.

Norge er i dag Tysklands nest største gassleverandør etter Russland. Den dekker i dag over 30 prosent. Tysk etterspørsel etter dette drivstoffet.

Polen forhandler fortsatt med nordmennene

Polen er også opptatt av norsk gass, i i forbindelse med kontrakter for Baltic Pipe. Vi minner om at den offisielle åpningen av gassrørledningen bør finne sted i september. Det er imidlertid foreløpig ikke kjent hvor mye gass som vil strømme – og når den vil strømme gjennom rørledningen, da kontraktene ennå ikke er sluttført.

I mellomtiden roer PGNiG seg ytterligere ned og deler at «Han snakker med de store Spiller». Legger til at de er i et kritisk øyeblikk, men vellykkede forhandlinger «som stillhet».

Husk at resultatene fra Puls Biznesu-dagen viser at det polske nettstedet tilbød Equinor, et energiselskap kontrollert av den norske regjeringen, en mulighet til å delta i investeringer i vindparker i den polske delen av Østersjøen. Et lovende område der den norske gruppen allerede er aktive sammen med Dominika Kulczyks Polenergia.

Norge kan diktere priser fordi det har mange kjøpere

Norge er imidlertid ingen enkel samtalemann. Årsaken? Nordmennene krever markedspris for gassen sin. Av denne grunn, statsministeren i mai Mateusz Morawiecki kritiserte Norge, og oppfordrer landet til å dele den «gigantiske overskuddet» landet har tjent på olje- og gasshandelen. Han forklarte også at den «benytter seg av det som skjer», med henvisning til krigen i Ukraina.

Norge kan imidlertid diktere prisene, fordi landet i dag har mange som er villige til å kjøpe blågassen på grunn av gassmangelen fra Russland.

Resten av artikkelen under videoen

Se også: Men er det gassproblemer? «Morawieckis inkompetanse»

Gassprisene stiger og konkurransen øker

I mellomtiden har rapporter fra den tyske statsministeren mandag om en avtale med Norge ikke stabilisert gassprisene i Europa, tvert imot er gasskontraktene i Amsterdam (ICE Entawex Dutch TTF) tirsdag 2,5 prosent høyere, ifølge meglere. – til EUR 225,50 per MWh, etter en tidligere økning på 6,5 prosent. og en økning på 6,8 prosent i oppføringer på mandag. i Som et resultat er gassprisene for tiden rundt 12 ganger høyere enn sesonggjennomsnittet de siste 5 årene.

Andrzej Szczęśniak, en ekspert på markedet for olje, drivstoff og flytende gass, trakk også oppmerksomhet til den drastiske økningen i gassprisene på Twitter.

på økt etterspørsel etter gass også den varme sommeren i Europa påvirkes. Dette førte til et kraftig fall i vannstanden i elver og gjorde det vanskelig for eksempel å transportere energiressurser, inkludert fyringsolje og kull.

Eksperter anslår at dette vil tvinge energiselskapene til å bruke mer gass som backup, mens gassforsyningen fra Russland er sterkt begrenset.

Samtidig er det en strid mellom Tyskland og Russland en turbin for Nord Stream 1-rørledningen, som ble «stuck in transit» etter reparasjonsarbeid i Canada. Foreløpig har Russland redusert gassforsyningen via Nord Stream-forbindelsen til 20 prosent. båndbredden med henvisning til tekniske problemer.

I tillegg har europeiske land nylig økt sine LNG-kjøp for å fylle gasslagrene for den kommende vinteren. Eksperter vurderer derfor det LNG kan snart bli mindre tilgjengelig på grunn av økende konkurranse om dette drivstoffet.

I tillegg er den økende etterspørselen etter gass også forårsaket av høye temperaturer i Asia, spesielt i Kina. Lokale selskaper kjøper også i økende grad inn i LNG-markedet, ettersom de allerede lager opp med blått drivstoff til vinteren.

Vurder kvaliteten på varen vår:

Tilbakemeldingen din hjelper oss med å lage bedre innhold.

You may also like

Leave a Comment