Home » Tyskland advarer om det verste. Dette er dårlige nyheter for Polen

Tyskland advarer om det verste. Dette er dårlige nyheter for Polen

by Gunnar Garfors

Lederen for Deutsche Bundesbank advarte om dette, sitert av Financial Times Rentene må fortsette å stige til tross for resesjonsrisikoen da inflasjonen for første gang siden 1951 traff tosifret. Joachim Nagel sa til Rheinische Post at den nylige økningen i energiprisene på grunn av at Russland kuttet gassforsyningen sannsynligvis vil presse tysk inflasjon til over 10 prosent denne høsten og holde seg på det nivået neste år.

– Inflasjonsproblemet vil ikke forsvinne i 2023. Forsyningsmangel og geopolitiske spenninger vil sannsynligvis vedvare. I mellomtiden har Russland gått drastisk ned gassforsyning, og prisene på naturgass og elektrisitet steg mer enn forventet, bemerket han. Han la til at sannsynligheten for at inflasjonen blir høyere enn tidligere spådd (4,5 %) øker.

Resten av artikkelen under videoen

Se også: Nye allianser med Ukraina? Bartosiak: Det er bare to scenarier før Polen

Som «FT» rapporterer, Økonomer har nylig senket sine anslag for økonomisk vekst i Tyskland og eurosonen i år, samtidig som de hever inflasjonsprognosene og advarer om at slutt på energiforsyningen fra Russland vil tvinge Berlin til å rasjonere gass for tungindustribrukere.

Moskva økte presset på energiprisene på fredag, og kunngjorde at de ville stenge Nord Stream 1 – den viktigste gasstransportkanalen til Europa – i tre dager for reparasjoner i slutten av måneden, etter tidligere å kutte forsyningene til 20 %. Muligheter – vi leser.

Den økonomiske situasjonen i Tyskland

Merutgifter til tysk økonomi forårsaket av en hetebølge og tørke som brakte vannstanden i Rhinen under nivået der lekterne kunne fullast, og dermed reduserte forsyningene til fabrikkene. – Ved ytterligere forsyningsproblemer, for eksempel på grunn av vedvarende lavt vann i elver, de økonomiske utsiktene for andre halvår vil fortsette å forverres. Etter hvert som energikrisen blir dypere, ser det ut til at en resesjon er sannsynlig neste vinter, sa Nagel.

Etter hans mening må den europeiske sentralbanken fortsette å heve renten. – Med høy inflasjon må det komme ytterligere økninger – sa han.

«FT» minner om at den tyske økonomien stagnerte i andre kvartal 2022. I tillegg kuttet IMF sin prognose for tysk vekst neste år med 1,9 prosentpoeng til 0,8 prosent, det skarpeste kuttet av noe land i eurosonen.

Vurder kvaliteten på varen vår:

Tilbakemeldingen din hjelper oss med å lage bedre innhold.

You may also like

Leave a Comment