Home » Underjordisk Europa: Romania har en fantastisk underjordisk fornøyelsespark

Underjordisk Europa: Romania har en fantastisk underjordisk fornøyelsespark

by Connie Nielsen

Litauere trenger ikke introdusere Velička – bare 700 km fra Litauen ligger en gammel underjordisk by. Gruvene, som er mer enn 300 meter dype og fordelt på ni etasjer, huser et museum. Les mer om dette interessante stedet her.

Polen prøver å beholde en gammel ånd, mens et lignende rom i Romania er dominert av en industriell og futuristisk atmosfære. Som ut av en fantastisk film.

Historien til gruven, som ligger i Turda på 120 m dyp, går to årtusener tilbake. Det er en av de eldste saltgruvene i verden – arbeidet startet her under okkupasjonen av Romerriket. Gruven stengte i 1932, men ble brukt som et tilfluktsrom under andre verdenskrig. Etter krigen hadde den ulike bruksområder. For eksempel en av dem – dette rommet ble også brukt som ostebutikk.

Denne gruven er imidlertid ikke bare et museum med en interessant historie, men også en fantastisk turistattraksjon. Det er konstant på listen over de mest interessante underjordiske attraksjonene i verden.

Foto av 123rf.com/Turdos Salt Mine

Etter å ha passert den første delen av gruvene og blitt kjent med historien, går reisende inn i den andre – moderne futuristisk fornøyelsespark som fra en science fiction-film.

Det er et amfiteater, den underjordiske innsjøen kan utforskes med båt og flåte, det er karusell, sparom, bowling, minigolf, idrettsbaner, biljard og bordtennis.

Gjør du deg nysgjerrig under jorden? besøk og den imponerende «Grand Canyon» i Slovenia.

You may also like

Leave a Comment