FN-forhandlingene om en internasjonal autonomiavtale mislyktes bittert. Produksjonsland som USA, India og Russland nekter å slutte å produsere morderroboter …
Drapsroboter utgjør en skremmende trussel mot fremtiden. Militariseringen av kunstig intelligens og fremveksten av hærer av autonome maskiner utgjør alvorlige etiske problemer og kan lett være for menneskehetens utryddelse ved tap av kontroll.
de semi-autonome våpen eksisterer allerede som droner. I motsetning til disse utstyrsdelene har imidlertid ikke fullt autonome våpen en bryter som lar et menneske slå dem av når som helst. Avgjørelsene om liv og død er overlatt til deres programvare og sensorer.
fra mange ledere fra hele verden formelt avvise militær utnyttelse av AI. Mange anser regulering som et presserende behov fordi det første angrepet av en autonom drone ville ha funnet sted i mars 2021, ifølge en FN-rapport. Generalsekretær Antonio Guterres oppfordret de 125 underskriverne av «Convention on Certain Conventional Weapons» (CCW) til å komme med en «ambisiøs plan» for nye regler.
Dessverre, FN kan ikke finne felles grunnlag på emnet. Forhandlingene om en internasjonal traktat som regulerer bruken av autonome våpen ble brutt. Produksjonsland inkludert USA og Russland er formelt imot det med god grunn.
Bitter fiasko i FN-forhandlingene
fredag 17. desember 2021, den sjette CCW Review Conference Forhandlinger om utvikling og bruk av Lethal Autonomous Weapons Systems eller SALA er ikke planlagt.
Den fem dager lange konferansen i Genève ble deltatt av land som allerede har investert tungt i utviklingen av disse våpnene. De har hindret flertallet i å komme til enighet om etablering av regler for autonome våpen.
Ifølge Reuters-kilder Russland, India og USA tilhører de landene som er imot en LOV-traktat. USA hevder fordelene med disse systemene, spesielt når det kommer til nøyaktighet.
På sin side mener den sveitsiske nedrustningsambassadøren Felix Baumann likevel at » Risiko knyttet til teknologisk utvikling gå raskere enn forhandlinger «.
Totalt, 68 stater ba om etableringen av et juridisk instrument. Dette gjelder spesielt den østerrikske utenriksministeren Alexander Schallenberg og New Zealands minister for nedrustning og våpenkontroll Phil Twyford.
de Norge og Tyskland ønsker også å være aktiv. Flere frivillige organisasjoner kjemper også mot den uregulerte utviklingen av morderroboter og etterlyser lover, inkludert Røde Kors og Amnesty International.
Autonome våpenmotstandere mener nå at en uavhengig prosess fra FN-forhandlinger er nødvendig for å bekjempe denne teknologien. I følge Richard Moyes, Stop Killer Robots-koordinator, regjeringer » må trekke en moralsk og juridisk grense for menneskeheten mot drap av mennesker med maskiner «…
«Amatørkaffenerd. Lidenskapelig talsmann for øl. Tenker. Hardcore nettjunkie. Unapologetisk leser.»