Home » USA, Israel, Storbritannia, Norge… Evakueringen fra Ukraina starter

USA, Israel, Storbritannia, Norge… Evakueringen fra Ukraina starter

by Connie Nielsen

I en mening Utenriksdepartementet vi leser «i forbindelse med forverret situasjon i Ukraina Utenriksdepartementet råder israelske borgere i Ukraina til å vurdere å returnere, eller i det minste å avstå fra å nærme seg problemer. Departementet anbefaler også at israelske statsborgere som planlegger å komme til Ukraina vurderer å ikke gjøre det på dette tidspunktet. – merket.

Evakuering av familier til diplomatiske ansatte

I tillegg til reisevarselet minister Utenrikssaker Jair Lapid bestemte seg for å bestille Evakuering av familier til israelske diplomater i Ukraina.

Så langt har 4000 personer registrert seg ved ambassaden. Israelere forblir i dette landet – rapporterte portalen til den 12. TV-kanalen.

USA evakuerer også innbyggere

Avgjørelsen fra det israelske utenriksdepartementet kom etterpå president USA Joe Biden refererte torsdag til de økende spenningene med Russland og advarte om en konfrontasjon mellom de to landene blir «verdenskrig». Biden appellerte til amerikanske statsborgere i Ukraina om å forlate Ukraina umiddelbart.

jødisk organisasjoner veldedige organisasjoner i Storbritannia og USA jobber med israelske «sikkerhetsteam» for å evakuere ukrainske jøder fra landet i tilfelle en russisk invasjon, rapporterte Jewish News-portalen torsdag.

«Vi planlegger konkrete byer, aldersgrupper, transportmidler, tøye ut og mål, både i europeiske land og i Israel «- rapporterte London-portalen, og bemerket at den ikke publiserte detaljer om den foreslåtte operasjonen, for ikke å ødelegge implementeringen.

Det jødiske samfunnet i Ukraina teller for tiden opptil 200 000. Personer.

Storbritannia, Latvia og Norge ber innbyggerne sine om å forlate Ukraina

Den britiske regjeringen oppfordret fredag ​​briter til å forlate Ukraina og frarådet å reise til landet. hvordan han dømte Konsentrasjon av russiske styrker på grensen til Ukraina det øker i økende grad trusselen om militær aksjon. Lignende rapporter ble gitt av Latvia og Norge.

regjeringen i London Oppfordrer britiske statsborgere til å forlate Ukraina umiddelbart mens transport fortsatt er tilgjengelig.

til Latvia oppfordret innbyggerne til å forlate Ukraina på fredag. Utenriksdepartementet i Riga begrunnet dette med «en alvorlig sikkerhetstrussel fra Russland nær grensen til Ukraina og en troverdig trussel om eskalering». Departementet indikerte at Latvias ambassade i Ukraina er fullt operativ, men også klar til å jobbe i nødmodus.

Å forlate Ukraina og avstå fra å reise til regionene i dette landet nær grensene til Russland og Hviterussland oppfordrer også Norge.

«På grunn av den alvorlige og uforutsigbare sikkerhetssituasjonen i Ukraina, fraråder UD all reiser til Ukraina og oppfordrer norske statsborgere til å forlate landet», heter det i UD-meldingen i Oslo.

Departementet la til at det også fraråder å reise til Russland til områder nærmere enn 250 km fra grensen til Ukraina og reise til Hviterussland, med unntak av Minsk. Nederland hadde tidligere bedt sine innbyggere om å forlate Ukraina.

You may also like

Leave a Comment