Home » V. Strolia er nummer 14 i sluttspurten av verdenscupen i skiskyting

V. Strolia er nummer 14 i sluttspurten av verdenscupen i skiskyting

Den siste etappen av sesongen 2021-2022 av verdenscupen i skiskyting startet fredag ​​i Oslo. Vytautas Strolia endte solid i 10K sprintkonkurransen for menn med 15. plass.

Den 29 år gamle skiskytteren tok sitt første skudd i løpet, men ble forfulgt av ni mål (skudd 1+0). Laget vårt viste solid fart på banen og selv etter en straffesløyfe kom han inn blant topp 15 for femte gang denne sesongen. Litaueren lå forresten fortsatt på 12. plass med nesten 600 meter igjen.

«Jeg ønsket å bli bedre fordi noen sekunder gikk tapt ved målgang. Jeg tapte på den siste mila, vil jeg si, selv for meg selv, men generelt ser jeg på konkurransen som positiv. Jeg kunne bare drømme om en 15. plass i verdenscuppen, nå har jeg til og med klart det med straffe. Det var nødvendig å finne den siste styrken for de to siste startene”, kommenterte V. Strolia.

På grunn av været ble kvinnenes sprintkamp utsatt fra torsdag til fredag. Selv om det er spådd at Oslo-banen vil være mindre egnet for høye, fysisk sterke idrettsutøvere enn for lettere idrettsutøvere, fant ikke V.Strolia dårligere forhold ved skli.

«Da jeg startet i den første gruppen, var ikke snøen på banen blitt til grøt. Jeg trodde banen var verre, men den var i ganske god stand, det er det. Jeg vil ikke si at det var en ulempe for de høyere, kanskje på steder, men absolutt ikke i høyden, sa V. Strolia.

Utøveren samlet 26 verdenscuppoeng, deltok i forfølgelsesløpet lørdag og sikret seg retten til å starte sesongens siste renn søndag. På den samlede rangeringen ligger V. Strolia på 28. plass og kan ikke falle under 29. plass. Den beste litauiske skiskytteren tok forresten en meget god 14. plass (185 poeng) på sprintrankingen.

Mest suksessfull var han i dag i Rupolding (4. plass) og Otepää (6. plass), samt Estesund (17. plass), Hochfilzen (12. plass) og Oslo. I 10 sprintløp av 100 av skuddene hans var 87 så nøyaktige.

«Hvis du ser på sprintrangeringen, er ikke 14. plass dårlig. Jeg burde definitivt være fornøyd med meg selv denne sesongen. Kanskje er bitterheten litt på grunn av OL, men det kan ikke alltid være bra, du må spise en bit bitterhet, sa V. Strolia.

Til glede for hjemmefansen ble vinneren av konkurransen Norges Sturla Holm Laegreid, til og med 22,4 sekunder forbi tabellleder Frankrike Quentin Fillon Maillet. Bronse gikk til Sebastian Samuelsson fra Sverige, som lå bak med 26,5 sekunder. Alle tre vinnerne skjøt rent.

V.Strolia tapte for vinneren 1 min 28,4 s

Tomas Kaukėnas tok 70. plass (2+1), Maksimas Fominas – 71. (0+2) og Linas Banys – 85. (2+1). I landscupen klarte laget vårt å ta 16. plass og redde 4 odds for herrelaget neste sesong.

Natalija Kočergina satte sesongrekord for kvinner over 7,5 km med plass 53 (1+1). Mūsiškė vant retten til å starte i jakten som finner sted på lørdag, der de 60 sterkeste skiskytterne skal delta.

Gabrielė Leščinskaitė, som er i ferd med å komme seg etter sykdommen, stengte alle skiver i utsatt skyting, men trakk seg fra konkurransen i andre runde.

Nordmannen Tiril Ekchoff (0+1) ble mester, og gikk forbi østersen Lisa Theresa Hauser (0+0) med 7 sekunder og 9,4 sekunder. – Landskvinne Marte Olsbu Roeiseland (0 + 1). N.Kočergina-vinnerne tapte 3 min 8,6 sek