Home » Valget i Frankrike er også viktig for den polske økonomien. Her er hvorfor

Valget i Frankrike er også viktig for den polske økonomien. Her er hvorfor

by Gunnar Garfors

Den franske økonomien vokste med 7 % i 2021. ifølge Statskontoret for statistikk Insee. Dette er mer enn spådd av EU-kommisjonen, som er nevnt av departementet for utvikling, arbeidskraft og teknologi i informasjonen om samarbeid med Frankrike tilgjengelig på Internett. Etter en betydelig nedgang i BNP i 2020, hovedsakelig på grunn av pandemien, var det en sterk bedring. Forbedringen i den økonomiske situasjonen i Frankrike kan også være gunstig for Polen er en mulighet til å øke eksporten og styrke samarbeidet, som allerede utvikler seg dynamisk.

Se også: Macron krever en embargo mot russisk olje og kull. Dette er resultatet av krigsforbrytelsene som ble begått i Bucza

Frankrike erstattet Storbritannia i polsk eksport

I følge CIS-data var Frankrike i 2020 det fjerde største utsalgsstedet for polsk eksport, men denne situasjonen begynte å endre seg etter Brexit, og året etter, etter at Storbritannia forlot EU, inntok Frankrike en høy tredje plassering (umiddelbart da Tyskland og Tsjekkia). Frankrikes andel av polsk vareeksport i perioden januar-februar 2022 var 5,9 %. og den tok tredjeplassen, foran Storbritannia og like bak Tsjekkia (6 prosent av eksporten vår). I begynnelsen av 2021 passerte den til og med en kort stund Tsjekkia.

You may also like

Leave a Comment