Home » Verdenscup i alpint i Cortina d’Ampezzo. Ilka Stuhec kom tilbake til seier, Goggia med fallet

Verdenscup i alpint i Cortina d’Ampezzo. Ilka Stuhec kom tilbake til seier, Goggia med fallet

by Gunnar Garfors

Etter fire år og trettifire dager kom Ilka Stuhec tilbake til å vinne. Sloveneren viste seg å være best på den andre utforkjøringen i Cortina d’Ampezzo. Norske Kajsa Vickhoff Lie tok sensasjonelt andreplassen. Den beste italienske Elena Curtoni sto på det nederste trinnet på pallen. Lederen for utforklassifiseringen – Sofia Goggia fra Italia – fullførte ikke konkurransen.

Skjermbilde – Eurosport

Den store mesterens retur

Ilka Stuhec er en spiller med stor suksess. Hun var verdensmester i utfor i 2017 og 2019. Dessverre ble de ikke spart for skader. I 2018 gikk hun glipp av vinter-OL. Etter 2019 hadde hun også alvorlige helseproblemer og en pause fra konkurransen. Denne sesongen har vist at det hører fortiden til. Ilka kom tilbake til pallen, og vant i dag for første gang siden 18. desember 2023.

Favorittens fall

Konkurransens hovedfavoritt, Sofia Goggia, falt på banen. Italieneren har vært kjent i årevis for strålende starter som blir avbrutt av fall etter enkle feil. Goggia tar alltid risiko, som sannsynligvis er hennes svakhet, ikke hennes styrke. Goggia krasjet på den andre tidskjøringen, men hun syklet ikke så bra før og ville sannsynligvis ikke vært på pallen med den turen.

Norsk overraskelse

En absolutt sensasjon er andreplassen til Kajsa Vickhoff Lie fra Norge. Hun kjørte nummer 30 da det virket som om alle kortene ble delt ut. Nordmannen skremte Stuhec litt men havnet 0,26 sekunder tilbake. Elena Curtoni tapte 0,34 sekunder for Slovenia. Bare 0,01 sekunder bommet Lara Gut-Behrami og den andre norske Ranghild Mowinckel på pallen. Den andre fra Sveits, Priska Nufer (+0,37 sek.) tok sjetteplassen. Nok et godt utforresultat ble registrert av verdenscuplederen, amerikaneren Mikaela Shiffrin (+0,39 sek.). Topp ti ble fullført av østerrikerne Stefanie Venier (+0,44 s) og Mirjam Puchner (+0,50 s) samt amerikanske Breezy Johnson og sveitsiske Michelle Gisin (+0,64 s).

konkurranseresultater

Kilde: egen melding

Siste innlegg av Jaroslaw Gracka (Se alt)

You may also like

Leave a Comment