Home » VM 2023. Danmark – Ungarn, Norge – Spania: Resultat- og kamprapport – Håndball

VM 2023. Danmark – Ungarn, Norge – Spania: Resultat- og kamprapport – Håndball

by Gabriel Scott

RESULTATER, TABELLER OG TIDSPLAN FOR HÅNDBALL-VM 2023

Skjebnen til det første onsdagsmøtet ble avgjort i første omgang. Danskene tok raskt ledelsen med noen få mål – hovedsakelig takket være effektive Mathias Gidsel eller Simon Pytlicka – til pause var det ni mål.

I de påfølgende minuttene valgte rivalene, som tapte stort, ofte å ta keeperen av banen på bekostning av spilleren. Til slutt bukket de under ved 23.40-tiden.

Dette er de nest flest målene scoret av de forsvarende mesterne i denne turneringen. Jacobsens lag noterte kun et bedre resultat i duellen med Belgia (43:28). De forlenget sin ubeseirede rekke i verdensmesterskapet til 26 ved å slå Ungarn.

Spansk bedre etter en thriller

Spania møter Danmark i semifinalen. I Gdańsks Ergo Arena tapte spillerne fra den iberiske halvøy det meste av duellen med Norge, men førte til slutt til overtid (25:25).

Den første delen hans ga ikke en avtale ennå, men den andre – det gjorde han, og Jordi Riberas spillere kunne løfte hendene i en triumferende gest (35:34).

Kilde: Getty Images Slik feiret spanjolene sin inntreden i semifinalen i verdenscupen