Home » VM i friidrett – Jakob Ingebrigtsens far er persona non grata på det norske laget

VM i friidrett – Jakob Ingebrigtsens far er persona non grata på det norske laget

by Gunnar Garfors

Gjert Ingebrigtsen, far og tidligere trener for OL-mesteren på 1500 meter fra Tokyo Jakob, ble ikke akkreditert av det norske forbundet til friidretts-VM i Budapest for ikke å forstyrre «sønnen» som han har en alvorlig konflikt med.

For noen år siden bygde treneren og hans tre sønner Henrik, Filip og Jakob den såkalte mellomdistansen «Ingebrigtsen-klanen», men brødrene kom i en skarp konflikt med faren som førte til et brudd i forholdet til ham i januar i fjor.

Gjert Ingebrigtsen Han er i dag trener for det 23 år gamle nynorske 1500 og 5000 meter talentet Narve Gilje Nordasamen det norske forbundet besluttet ikke å gi ham akkreditering til VM i Budapest, med henvisning til en «generell vurdering av situasjonen».

Men i Norge vet alle at hans tilstedeværelse ikke handler om å opprøre Jakob, hvis trener nå er broren Henrik og hvis ubestridte mål er å vinne to gullmedaljer på 1.500 og 5.000 meter. Derfor har Gjert, som er Nordas-trener og skal konkurrere over de samme distansene i Budapest, blitt persona non grata i vårt landslag.

– kommenterte TV-kanalen NRK.

22 år gammel Jakob Ingebrigtsen vant OL-gull på 1500 meter i Tokyo. Ved fjorårets verdensmesterskap i Eugene vant han gull på 5000 meter og sølv på 1500 meter.

Han har også vunnet fire gull i EM – to på 1500 meter og to på 5000 meter. Han vant fem gullmedaljer ved innendørsmesterskapet.

(grøt)

Det skjer i Polen og rundt om i verden – les videre i.pl

You may also like

Leave a Comment