Home » VM i skiskyting. Norge med gullmedaljen. Polakkene fullførte ikke konkurransen

VM i skiskyting. Norge med gullmedaljen. Polakkene fullførte ikke konkurransen

by Connie Nielsen

Som spådd tok den norske mixstafetten gullmedaljen i skiskyting-VM. Laget bestående av Ingrid Landmark Tandrevold, Marte Olsbu Roeiseland, Sturla Holm Laegreid og Johannes Thingnes Boe viste seg å være bedre enn italienerne og franskmennene. Biało-Czerwoni ble doblet og til slutt ble laget vårt rangert som nummer 22.

Den første delen av konkurransen kan tyde på at det kommer en overraskelse. Den norske stafetten, som var storfavoritt i konkurransen, lå godt bak lederne etter første utveksling. Sviktende var Ingrid Landmark Tandrevold, som ikke bare måtte lade tre ganger mens han skjøt stående, men også hadde én straffesløyfe.

Marte Olsbu Roeiseland prøvde å ta igjen tapet, men det skandinaviske laget var fortsatt halvveis i konkurransen, og satt utenfor topp tre med et betydelig tap. Men så grep mennene inn. Sturla Holm Laegreid var stor både på skytebanen og i løpet, og satte laget sitt i ledelsen ved hjelp av konkurrenter som oppdaget feil under skytingen.

Johannes Thingnes Boe var den siste som startet i det norske laget. Denne sesongens World Cup Total Score-leder er i god form, så gullskiven virket som en ren formalitet for laget hans. Feil på skytebanen (totalt fire) gjorde det interessant å se om Quentin Fillon Maillet, den siste konkurrenten i den franske skvadronen, var mer effektiv.

Etter den siste stående etappen dro Boe og Italias Tommaso Giacomel i gang samtidig. På dette tidspunktet var det allerede klart hvem som skulle krysse målstreken først. Dermed kom den norske mixed stafetten fram som best for fjerde strake sesong (tidligere 2019-2021). Skandinavene vant også de olympiske leker i Beijing i fjor.

Italienerne (sølv) og franskmennene (bronse) var også på pallen. For det andre av disse lagene er det den første medaljen i denne konkurransen siden 2017 da de vant sølv i Hochfilzen.

Polske skiskyttere vil ikke huske konkurransen godt. Laget vårt fullførte ikke konkurransen (ble doblet) og endte opp med å bli rangert som nummer 22 (26 lag konkurrerte). Dårlig løpeposisjon førte til at Biało-Czerwoni tapte nesten to minutter etter det første trekket til den beste stafetten, og våre nærmeste konkurrenter (Kamila Żuk, Andrzej Nędza-Kubiniec) bare økte tapet.

Spillerne kommer tilbake til konkurransen på fredag. Denne dagen, klokken 14.30, er det konkurranse i kvinnenes sprint. Herrene skal på sin side konkurrere i denne konkurransen lørdag 11. februar, også klokken 14.30.