Home » Wirtualna Polska – Alt du trenger å vite

Wirtualna Polska – Alt du trenger å vite

by Gabriel Scott

Polen er et av få EU-land som begrenser andelen av kapital utenfor EUs indre marked i media. Brussel undersøker allerede om spesifikke løsninger fra «lex TVN» påvirker gründerfriheten.

På grunn av spesifikasjonene til mediesektoren og dens rolle i demokratiet, tillater EU-lovgivningen å pålegge ulike begrensninger på dette området (inkludert andelen produksjon på et bestemt språk) som ikke ville vært mulig i andre bransjer. Men når det gjelder medieeiere, forbyr reglene for EUs fellesmarked – som i andre økonomiske sektorer – en avgrensning mellom selskaper og enkeltpersoner fra EU med tillegg av Norge, Island, Liechtenstein, dvs. EØS).

I følge listen utarbeidet av Center for Media Pluralism and Media Freedom (CMPF) ved European University Institute, er det bare fem EU-land, det vil si Polen, Frankrike, Spania, Østerrike og Kypros som har slike medieeierskapsbegrensninger. I tillegg er det i flere land, inkludert Tyskland, krav til registrert kontor for avsender med nasjonal lisens (men ikke i forhold til eierskap), men dette er juridiske relikvier uten praktisk betydning.

You may also like

Leave a Comment