Home » Xiaomi vil hjelpe mennesker med taleforstyrrelser

Xiaomi vil hjelpe mennesker med taleforstyrrelser

by Connie Nielsen

Xiaomi presenterte prosjektet eie min stemmeDette lar deg erstatte monotone og elektronisk syntetiserte lyder med en naturlig stemme. Alt dette for å hjelpe mennesker med taleforstyrrelser.

Xiaomi presenterte den siste applikasjonen Algoritmer for kunstig intelligens i egen utvikling Talesynteseteknologi. En løsning utviklet av Xiaomi AI Lab tekst til tale, en del av forskningsprosjektet Own My Voice, brukes til å lage en unik stemmelyd for personer med taleforstyrrelser. Takket være dette kan de kommunisere med en individuell «egen stemme»., i stedet for elektronisk syntetiserte, monotone lyder. Dette kan definitivt forbedre livskvaliteten for personer med taleproblemer

Metode for prosjektgjennomføring

For å skape stemmer som er så personlig tilpasset som mulig for personer med taleforstyrrelser, har Xiaomi-teamet deltatt i prosjektet over 200 frivilligehvis taleprøver ble tatt opp og analysert for prosjektet. Deretter spesielle algoritmer Tilpass det innspilte innholdet til brukerens språk. Dette gjorde det mulig å bestemme den mest passende lyden som referansestemme for en spesifikk person med taleforstyrrelser. De faktiske stemmene er valgt utsatt for en kompleks akustisk modifikasjonfor å få en ny, original lyd. Det er en hentydning til Beskyttelse av personvernet til «stemmegivere».

Neste steg var Bruk av spontan tekst-til-tale-teknologi (Tekst-til-tale) for å trene en AI-modell. Alt dette slik at den nye stemmen får en naturlig rytme og intonasjon, slik at den trofast kan uttrykke følelsene og tonen i menneskelig tale.

Xiaomi eier stemmen min

Prosjektets betydning og betydning

Kjernen i dette prosjektet er en gruppe eksperter innen språkteknologi fra Xiaomi AI Lab. Siden 2017 har de publisert 37 arbeider om språk, presentert på mange internasjonale konferanser, som den internasjonale konferansen om akustikk, tale og signalbehandling (ICASSP). Suksessen til Own My Voice-appen avhenger av dens unike tekst-til-tale-teknologi.

Spontan tekst-til-tale-teknologi gjør den syntetiserte stemmen lik ekte menneskelig tale når det gjelder intonasjon, pauser, hastighet og andre egenskaper. Dette erstatter den monotone og unaturlige lyden til den elektroniske stemmen. Denne teknologien brukes allerede i mange smarte Xiaomi-enheter utstyrt med stemmeassistentfunksjon. «Own My Voice»-prosjektet demonstrerer at tekst-til-tale-talesyntese også kan brukes mye for å bryte ned barrierene for funksjonshemming og forbedre livskvaliteten.

Hvis vi identifiserer og adresserer disse behovene tidlig, kan prosessen med å spre innovasjon bli betydelig forkortet og de resulterende fordelene potensielt raskere tilgjengelig for de som trenger det.

– sa Zhu Xi, Tech for Good-prosjektkoordinator ved Xiaomis tekniske komité

Utseende: Xiaomi vil vise Redmi Note 11T neste uke

Utseende: Kosmiske rabatter hos Xiaomi. Smarttelefonprisene faller med opptil PLN 1000

Bildekilde: Shutterstock, Xiaomi

Tekstkilde: Xiaomi

You may also like

Leave a Comment