Home » Zalman har forberedt en ny, effektiv og helsvart CPU-kjøler

Zalman har forberedt en ny, effektiv og helsvart CPU-kjøler

by Gunnar Garfors

Er du motstander av RGB LED-bakgrunnsbelysning? Er fred og effektivitet viktig for deg? Zalman hevder å tilby begge deler, og til en lav pris!

Det er bare to store produsenter av dataprosessorer på markedet – Intel og AMD. Det er også Apple på siden der ute, men det er en helt annen arkitektur. Men uansett om du velger CPU fremfor Blå eller foretrekker Røde løsninger – i begge tilfeller er det samme problem å løse.

Den koreanske kjølingen kan håndtere CPUer med en TDP på ​​opptil 180 W

For å få den høyeste ytelsen må prosessoren være utstyrt med et spesielt kjølesystem. Fabrikk-CPU-ene er ineffektive og støyende, og topp-CPU-er mangler ofte dem. Det er her tredjepartsselskaper kommer til unnsetning. En av dem er sørkoreaneren Zalman, kjent i Polen.

Zalman CNPS 9X Preforma Black er en tårnkjøleprosessor med dimensjoner 122 x 76 x 157 millimeter i størrelse og veier rundt 680 gram. Vi har her å gjøre med en kjøleribbe i aluminium og fire kobberforniklede varmerør. Alt i sort design og uten RGB LED.

Zalman har forberedt en ny, effektiv og helsvart CPU-kjøler

Koreanernes forslag er kompatibelt med nyere og eldre Intel- og AMD-prosessorer, dvs. kontaktene LGA 115x, 1200 og 1700 samt AM4. Heatpipene er i direkte kontakt med prosessorens IHS, noe som skal gjøre det mulig Tamme enheter med en TDP på ​​opptil 180 W.

Zalman har forberedt en ny, effektiv og helsvart CPU-kjøler

Viften som brukes er et 120 mm Zalman Vortex Breaker Blade med ni blader. Den opererer med en hastighet på 700 til 1800 (± 10%) rpm med en kapasitet på opptil 61,36 CFM, et trykk på 1,43 mmH2O og en deklarert arbeidskultur på opptil 28 dB(A).

Zalman har forberedt en ny, effektiv og helsvart CPU-kjøler

Zalman CNPS 9X Preforma Black kommer snart til polske butikker med en veiledende pris på rundt PLN 230. Dette er nivået hvor konkurransen er sterk, spesielt fra den innenlandske SilentiumPC. Koreanerne på sin side er preget av en helt svart design som kun de mye dyrere er stille! tilbud.

Utseende: Taiwanerne presenterer en sølv ideell for små PC-er

Utseende: Grafikkort noen hundre zloty billigere – det fungerer. Jeg sier hvordan

Fotokilde: Zalman

Tekstkilde: komp. egen

You may also like

Leave a Comment