Home » Zelenskyy: Ukrainske tropper oppnådde noen suksesser i Siev…

Zelenskyy: Ukrainske tropper oppnådde noen suksesser i Siev…

by Gunnar Garfors

Ukrainske tropper har hatt en viss suksess i Severodonetsk, men den generelle militære situasjonen i Donbass har ikke endret seg de siste 24 timene, sa president Volodymyr Zelenskyy sent torsdag kveld.

«Situasjonen i Donbass har ikke endret seg vesentlig de siste 24 timene. Vi har noen suksesser i kampen om Severodonetsk», sa Zelenskyy og la til at det var for tidlig å snakke om detaljer.

Zelenskyy beskrev beskytningen av russisk artilleri fra russisk territorium i de nordlige regionene i Ukraina som «absolutt meningsløs».

«Hele det midlertidig okkuperte territoriet til landet vårt er nå en sone med total katastrofe som Russland har det fulle ansvaret for,» understreket den ukrainske presidenten.

Reuters minner om at offisielle ukrainske tjenestemenn har innrømmet at russiske tropper med tungt artilleri for tiden kontrollerer store deler av den østlige delen av Severodonetsk, men kampene for byen pågår fortsatt.

Zelenskyy takket USAs president Joe Biden for hans løfte om å utstyre Ukraina med langtrekkende missilsystemer. Han forventer «gode nyheter» angående våpenforsendelser fra andre land, la han til. (TRYKK)

IE /

You may also like

Leave a Comment