Home » 10 interessante fakta om Tenerife, Litauens favoritt: Forbindelse med Shakespeare og den mystiske arven til den lokale stammen

10 interessante fakta om Tenerife, Litauens favoritt: Forbindelse med Shakespeare og den mystiske arven til den lokale stammen

by Thure Lindhardt

Tenerife er en øy med enestående vill skjønnhet som tiltrekker seg hundretusenvis av turister hele året, men som er spesielt populær i de kalde vintermånedene, sa selskapet i en pressemelding. Temperaturen her er vanligvis over 20 grader og det varierte tropiske landskapet og det nesten uavbrutt solskinnet gjør at du glemmer luftige jakker og varme skjerf for en kort stund.

Øya har alt du trenger for en kvalitetsferie – du kan slappe av på de mest luksuriøse strandferiestedene eller bli lenger i leiligheter i økonomiklasse, utforske naturens forskjellige underverker, surfe på de svarte sandstrendene, gå på fantastiske fjellturer eller gå på gastronomisk utflukter og andre aktiviteter.

Tenerife er også populært som «feriedestinasjon» – folk kommer hit for å jobbe eksternt mens de utforsker øya. Tenerife er i ferd med å bli et flott «feriemål» for litauere da det alltid er godt vær, deilig mat og en velutviklet infrastruktur her, kun 2 timer. Tidsforskjell, bredt utvalg av overnattingstjenester – fra hoteller til leiligheter til villaer for større selskaper. Fordelen med Tenerife er at den rommer alt – fra byens kjas og mas til soling på stranden eller ved bassenget. Alt kan nås på praktisk avstand uten å kaste bort verdifull tid på å komme seg fra A til B.

Mange reisende til Tenerife bruker vinteren på å utforske øya – det er virkelig mange aktiviteter for hver besøkende. For å bli bedre kjent med Tenerife, er det lurt å besøke de nordlige og sørlige delene av øya, som har et helt annet landskap. De to viktigste byene på Tenerife er hovedstaden Santa Cruz og den tidligere hovedstaden La Laguna. Selv om det er mindre enn en times kjøretur unna, er landskapet veldig annerledes: Sør er ørken og tørke, og nord er tropisk og grønt. De fleste besøkende til øya strømmer til sør, hvor den garanterte solen venter på deg, men du kan oppleve mer dyreliv i nord – det er strender med svart vulkansk sand, hvorav mange kun er tilgjengelig til fots.© Orijus Gasanovas

Når du reiser til Tenerife, er det lurt å ta med gode tursko – du kan vandre til de vakreste stedene på øya: besøk Teide Volcano National Park, som står på UNESCOs verdensarvliste, kryss Anaga-fjellturstiene eller utforsk den grønne masken Kløft. De som leter etter enklere, men ikke mindre interessante turer, kan besøke Loro Park, øyas eldste feriested på øya, Puerto de la Cruz. Her kan du se mange reddede dyr og den største samlingen av papegøyer i verden.

Hvis du tror du allerede vet alt om Tenerife, vil turoperatøren gi deg 10 interessepunkter som du egentlig ikke har hørt om.

1. Selv om Tenerife ofte omtales som øya med sol, hav og sand, er i realiteten de fleste av øyas strender ikke naturlige, men skapt av menneskehender. De naturlige strendene på Tenerife kan kjennes igjen på deres svarte sand og småstein. I mellomtiden, i andre halvdel av forrige århundre, består alle de lette sandstrendene av sand hentet fra Sahara.

2. Tenerifes flagg er nesten det samme som Skottlands flagg, med et hvitt kors på blå bakgrunn. En av grunnene til denne tilfeldigheten er at skytshelgen for Tenerife og Skottland er St. Andrew, hvis symbolikk er brukt i flaggene til begge steder. Ved å feste flaggene ved siden av, kan Tenerifes flagg skilles fra den litt mørkere blå bakgrunnen.

3. Teide-vulkanen er kjent for å være det høyeste punktet i Spania, og når opp til 3718 e.Kr. Høyde. Teide er også den tredje største vulkanen i verden. Men det mest interessante er at Teide-vulkanen danner den lengste skyggen i verden som faller på overflaten av havet.

4. Kjenner du til forbindelsen mellom Kanariøyene og William Shakespeare? Det viste seg at den kjente forfatteren, poeten og dramatikeren var spesielt glad i lokal kanarisk vin. Han nevnte til og med drikken i to av verkene hans, Windsor Wizards og Henry VI. Det er kjent at Shakespeare mottok et fat Malvasia-druevin hvert år som en del av lønnen. Tenerife er fortsatt kjent for sin vin – til og med rundt 8 tusen. Dekar av øya er dekket av vingårder som produserer forskjellige druesorter som produserer både hvit og rødvin. Noen vinprodusenter hevder at Tenerife er den nest mest solrike vinregionen i verden etter Chile. Vinturisme er veldig populært på Kanariøyene – drinkelskere fra hele verden kommer til øyas vingårder og deltar i smaksprøver.


10 interessante fakta om Tenerife, Litauens favoritt: Tilknytning til Shakespeare og den mystiske arven til den lokale stammen

© DELFI / Dainius Sinkevičius

5. Informasjon om de 4 utbruddene av Teide-vulkanen finnes i bevarte historiske kilder. De to eldste registrerte vulkanutbruddene skjedde på begynnelsen av 1700-tallet, et annet i 1798, og forrige gang vulkanen var aktiv i 1909. Riktignok var ikke et eneste vulkanutbrudd farlig, og folk ble ikke berørt.

6. Kanariøyene 1991 var den første autonome regionen i Spania som forbød tyrefekting. Det er sant at tyrefekting ikke tidligere hadde funnet sted på øyene – de siste ble registrert i 1984 og eksponeringen deres skyldtes mangel på menneskelig interesse.

7. Det er mange kjente Hollywood-filmer på Tenerife. Blant dem – i 2010. The Clash of the Titans ble lansert i 2013. «Fast & Furious 6». 2016 Den femte delen av actionfilmen «Jason Bourne» ble også spilt inn på Tenerife, men byen Santa Cruz er vanskelig å se når man ser på den – den er modifisert med grafikk for å minne om Hellas.

8. Guanchaene, en lokal stamme av innbyggerne på Tenerife, bygde pyramider og ba til forskjellige guder, demoner og ånder. Noen av pyramidene er fortsatt bevart og kalles Guimaran-pyramidene. Pyramideparken ble initiert av den kjente norske vitenskapsmannen Tour Heyerdale. Forskeren fant at pyramidene er bygget av frosne lavasteiner og at de arkeologiske fossilene som ble funnet ved siden av dem har trekk fra søramerikansk kultur. Dette taler for forbindelsene mellom gamle sivilisasjoner.

9. En av de mest populære turistattraksjonene på Tenerife er Siam Water Park. Parken har til og med satt flere verdensrekorder – det er den største bygningen i thailandsk stil utenfor Asia og den største drageskulpturen i verden. Parken ligger også ved siden av et av øyas nyeste feriesteder på Costa Adeje. Det tilbyr førsteklasses hotellkomplekser med et bredt utvalg av sports-, fritids-, fritids-, helse- og skjønnhetstjenester, samt El Duco-stranden, som av lokalbefolkningen anses å være den beste på sørkysten. For fritidsgjester tilbyr feriestedet et bredt utvalg av vannsport og en golfbane.

10. Hver Kanariøy har sitt eget mikroklima. Dette mikroklimaet kan variere fra alvorlig tørke til høy luftfuktighet selv på samme øy. Et eksempel er de sørlige og nordlige delene av Tenerife, med våtere vær i nord og hyppigere tørkeperioder i sør. Mens det er interessant at byene og landsbyene i sentrale Tenerife også har sine egne forskjellige mikroklima.

Det er strengt forbudt å bruke informasjon publisert av DELFI på andre nettsteder, i media eller andre steder, eller å distribuere vårt materiale i noen form uten samtykke, og dersom samtykke er innhentet, må DELFI oppgis som kilde.

You may also like

Leave a Comment