Home » PGNiG har annonsert hvor mye gass den vil produsere i Norge i år

PGNiG har annonsert hvor mye gass den vil produsere i Norge i år

by Gunnar Garfors

Som bemerket av PGNiG Vice President of Operations Robert Perkowski, gitt markedssituasjonen og svært høye gasspriser, har alle gruveselskaper økt produksjonen og maksimert infrastrukturutnyttelsen. Som han la til PGNiG planlegger å øke egen produksjon gjennom økt produksjon fra konsesjonene Skarv, Gina Krog og Duva.

PGNiG produserer mer og mer gass i Norge

Sammenlignet med 1. kvartal 2021, i de tre første månedene i år registrerte PGNiG en økning Gruvedrift på norsk sokkel gjennom oppkjøpet av Ineos-konsesjonen.

Przemysław Wacławski, visepresident for finansielle anliggender i PGNiG påpekte at markedssituasjonen og det makroøkonomiske miljøet de siste månedene har vært ekstremt gunstige for oppstrømssegmentaktiviteter. Han bemerket at 88 prosent av selskapets EBITDA i første kvartal ble generert av Exploration and Production-segmentet. Fortjenesten fra gruveaktiviteten er høy, og det er grunnen til at produksjonen maksimeres – understreket Wacławski, og minnet om at inntektene fra gassalget oversteg PLN 9,3 milliarder i første kvartal og var 226 prosent høyere.

Som visepresident Perkowski forklarte, i dag er det ikke nødvendig å bruke maksimal kapasitet, reservert av PGNiG i gassrørledningen Baltic Pipe. – Vi vil supplere kontraktene når behovet vokser – understreket han, og minnet om at ved bestilling av kapasitet i 2017 regnet PGNiG med en økning i etterspørselen etter gass, mens forbruket i dag faller.

Fortsettelse av artikkelen under videoen

Se også: Men er det gassproblemer? «Morawieckis inkompetanse»

Perkowski estimerte at basert på årets produksjonsnivåer og signerte kontrakter for 2023, har PGNiG et volum på 4,5 milliarder kubikkmeter. å sende Baltic Pipe. Som han påpekte, hvis PGNiG ønsket å utnytte hver eksisterende sammenkobling maksimalt for gassimport, ville vi ha dobbelt så mye gass i landet som nødvendig. Selskapet etterlater handlingsrom på stabilt grunnlag for å gripe mulighetene som byr seg – forklarte han.

Med henvisning til styrets anbefaling om å allokere hele forrige års overskudd til tilleggskapital og ikke å dele ut utbytte, understreket Wacławski at selskapets resultater er meget gode, men markedssituasjonen er ikke lett og det er ikke kjent hvordan den vil utvikle seg.. Vi vet ikke hva som vil skje med LNG-forsyning, vi vet ikke hvordan Gazprom vil oppføre seg og hvordan prisene vil oppføre seg i Europa, derfor – på grunn av usikkerheten – styrets beslutning om å anbefale ikke å betale utbytte – forklarte vicedirektøren president. Han minnet om at det kun var generalforsamlingen som ville ta den endelige avgjørelsen i denne saken.

I følge resultatene for første kvartal 2022 som ble offentliggjort torsdag PGNiG genererte et nettoresultat på over 4 milliarder PLN med inntekter på over 47 milliarder PLN. EBITDA nådde PLN 9,60 milliarder sammenlignet med PLN 3,39 milliarder året før.

Polskie Górnictwo Naftowe i Gazownictwo er et børsnotert selskap som driver med leting og produksjon av naturgass og råolje, import av gass og, gjennom nøkkelselskaper, lagring, salg og distribusjon av gassformig og flytende brensel, produksjon av varme og elektrisitet.

Diagram for: PGN

I Polen er PGNiG den største importøren og leverandøren av naturgass. Statskassen eier nesten 72 % av aksjene i PGNiG. aksjer. 15. mars 2022 godkjente presidenten i UOKiK PKN Orlens betingede oppkjøp av PGNiG.

Vurder kvaliteten på varen vår:

Tilbakemeldingen din hjelper oss med å lage bedre innhold.

Kilde:

MOS

You may also like

Leave a Comment