Home » Min Moskva: Norsk gass er viktig for å opprettholde stabiliteten

Min Moskva: Norsk gass er viktig for å opprettholde stabiliteten

by Gunnar Garfors

– Norsk gass er viktig for å opprettholde energistabilitet i Sentral- og Øst-Europa, samt Ukraina, som kan motta slike forsyninger gjennom Polen, sa klima- og miljøminister Anna Moskva på et møte med Norges oljeindustri- og energiminister. Terje Aasland. Samtalene fant sted i Oslo 6. juli 2022

Minister Anna Moskva påpekte at Polen setter pris på det nåværende strategiske partnerskapet med Norge som tar sikte på å øke energisikkerheten i Europa, inkludert innen olje- og gassforsyning og produksjon. Samtidig understreket hun viktigheten av et meget godt samarbeid med Norge i bruk av de norske midlene, som er et viktig instrument for å finansiere energiomstillingen i Polen, samt innen havvindenergi.

Norge er en stabil og troverdig partner for å øke energisikkerheten ikke bare i Polen, men også i hele den sentraleuropeiske regionen. Dette kan drive energiomstillingen vår og redusere utslippene fra europeiske økonomier, sa hun.

Ifølge klima- og miljøministeren er Baltic Pipe-prosjektet det beste beviset på hvor stor betydning våre bilaterale relasjoner har. Leveranser av de første volumene av norsk gass til Polen via Baltic Pipe vil være mulig fra oktober 2022 i henhold til de opprinnelige planene.

Vi har forberedt oss på å stoppe importen av russisk gass i mange år. Samtidig støtter vi ideen om en embargo på russisk gass og en enda raskere slutt på import på nivå med EU, sa hun.

Under møtet påpekte ministeren også viktigheten av offshore vindenergi for Polens energiomstilling. Etter hennes mening, gitt de nåværende geopolitiske spenningene knyttet til den russiske invasjonen av Ukraina, er samarbeid for å øke energisikkerheten i regionen, diversifisering av forsyningskilder og teknologier i vår energimiks grunnleggende for oss og spiller en viktig rolle i å opprettholde den. av energistabilitet i Sentral- og Øst-Europa og i Ukraina.

Les også: Norge er i streik, gassprisene stiger

MKiŚ, PAP/KG

You may also like

Leave a Comment