Home » Gratis kommunikasjon for studenter, 1 tusen for studenter. Valgprogrammet og dannelsen av venstresiden

Gratis kommunikasjon for studenter, 1 tusen for studenter. Valgprogrammet og dannelsen av venstresiden

by Gunnar Garfors

«I stedet for memorering vil det være ferdigheter for analyse, kritisk og kreativ tenkning og teamarbeid» – dette er en av forutsetningene i valgmanifestet
Venstre
angående
Opplæring
. Hvis dette partiet vinner valget, vil læreplanene for ulike skolefag inneholde følgende elementer:

  • politisk utdanning, inkludert kunnskapselementer om arbeidsmarkedet og arbeidstakernes rettigheter,
  • Helseutdanning, inkludert kunnskap om seksualitet, mental helse, sunn livsstil og ernæring, og forebygging av infeksjonssykdommer,
  • klimautdanning,
  • Grunnleggende om cybersikkerhet.

Venstres valgprogram. Hva endrer seg for elevene?

Venstre understreker at kjerneplaner er samskapt og godkjent av team av spesialister oppnevnt av utdanningsforbund og offentlige universiteter.
skoler
Offentlige skoler ville samarbeide tettere med tredje sektor og lokalsamfunnet, og tilleggsklasser i videregående skoler eller tekniske skoler ville bli vurdert av skolens selvstyre.

Etablering av studentkooperativer og utnevnelse av et nasjonalt studentombud for å koordinere ivaretakelsen av studentenes interesser – dette er venstresidens neste planer etter seieren
stortingsvalget 2023
. I valgmanifestet lover partiet også antidiskriminerings- og antivoldsopplæring for lærere og elever, rask og anonym rapportering av voldssaker i skolen via en mobilapplikasjon, og psykologisk støtte fra barnehage til avslutning. Foreldrene til elevene ville også bli inkludert i den psykososiale opplæringen og direkte støtte.

«Vi vil stoppe migrasjonsbølgen til private skoler», sier Lewica og forsikrer at alle elever på en offentlig skole vil få nødvendig pedagogisk støtte slik at de ikke trenger å ta privattimer.

Venstres valgprogram. Lønnsøkning for lærere

Venstres valgprogram forutsetter også:

  • gratis lærebøker for alle elever, inkludert ungdomsskoler,
  • E-bokleser med abonnement på bøker og blader for hver student,
  • en utvidet database med gratis, nettbasert undervisningsmateriell,
  • en gratis, varm, næringsrik lunsj, som tar hensyn til individuelle ernæringsbehov, for grunnskoleelever
  • Gratis reiser med offentlig transport og i vinterferier og helligdager gratis reiser med offentlig transport i hele Polen for studenter.

Etter valget ønsker Venstre å modernisere lærebøkene i fagskoler og tekniske skoler, utstyre disse institusjonene med utstyr, verktøy, maskiner og opplæring for sine ansatte. Praktikanter som en del av yrkesopplæringen ville få kompensasjon.

Å forby religion fra skolene og innføre et ettskiftssystem i skolene takket være plassbesparelser – det er et annet krav fra venstresiden. Partiet garanterer også lønnsøkninger for lærere og annet utdanningsansatte, inkludert minst 20 prosent. det første året fra starten av den nye valgperioden. Lærernes lønn ville bli finansiert direkte over statsbudsjettet.

Venstres valgprogram. Hva slags universitet?

Venstre varsler også lønnsøkninger ved universitetene. Lønnsøkningene gjelder først og fremst assistenter, assistenter og universitetsansatte som ikke er akademiske lærere. Partiet ønsker også å øke utgiftene til forskning og utvikling til 3 %. BNP og flytte fokus fra tilskudds- og konkurransesystemet for finansiering av universiteter og forskning til større finansiering av lovpålagt virksomhet. For å avlaste forskere fra byråkratiske oppgaver, lover Venstre å styrke administrasjonen ved universitetene.

Ifølge Venstres valgprogram bør også flere under 35 år sitte i universitetenes besluttende organer. «Vi vil sikre at kvinner blir tilstrekkelig beskyttet og støttet ved universitetene. «Vi vil arbeide for likestilling i doktorgradsskolene og i myndighetene ved universitetene og deres enheter», bekrefter Venstre i sitt valgprogram og lover å forbedre beskyttelsen mot seksuell trakassering og diskriminering på grunn av kjønn. I tillegg er det planer om å opprette flere barnehager og barnehager ved universitetene for familier som jobber eller studerer ved universitetene.

«Personer opp til 26 år som fortsetter utdanningen vil bli støttet av et generelt stipendprogram – PLN 1000 per måned for hver person som studerer.» Dette er et av forslagene fra Venstres valgmanifest. Partiet varsler også bygging og modernisering av hybler samt opprettelse av ekstra kantiner, idrettsanlegg og bibliotek.


Ikke gå glipp av det

You may also like

Leave a Comment