Home » Norge: Rekordsalg av elbiler | Motorpedia

Norge: Rekordsalg av elbiler | Motorpedia

by Peter Østbye

Norge er landet med høyest elbilmarkedsmetning i verden. Så mye at noen skeptikere hevder det bare er… for mye. I mellomtiden, selv om september generelt var en måned med stagnasjon i bilindustrien, brakte det en ny, tilsynelatende utrolig rekord.

I september var det ro i norske bilforretninger. Totalt ble det solgt 10.342 nye biler. Det er 29,4 % mindre enn i samme måned i fjor.

REKORD SEPTEMBER I NORGE

Se nyhetsvideoen

Norge: Rekord september

Til tross for lavt antall nybilregistreringer nådde andelen elbiler rekordhøyt i september: 87 % av alle nybilregistreringer var elektriske modeller, noe som representerer en historisk prestasjon.

I år var og er andelen av elbilmarkedet ganske stabil – den utgjør i overkant av 83 % av alle nye biler (HER kan du lese hvordan en elbil fungerer.

Færre påmeldinger enn i fjor

Fra januar til begynnelsen av oktober ble 95.497 biler nyregistrert. Det er 7,1 % mindre enn i samme periode i fjor. Med unntak av en liten økning i hybrider har det vært en betydelig nedgang i alle andre drivtyper så langt i år, heter det på nettstedet elektromobilni.pl.

Kjente merker dominerer registreringsstatistikken for nye biler. Dette er Volkswagen, Toyota, Volvo og Skoda – med Tesla på topp. Litt billigere bilmodeller dominerer for tiden.

Norge: Skattevisjon driver markedet

Året 2022 så uvanlig høye nybilregistreringer, med ny registreringsrekord i desember med nesten 40 000 nye biler i løpet av en enkelt måned. Dette kom etter kunngjøringen om innføring av merverdiavgift på elbiler og kunngjøringen om avgiftsendringer fra 1. januar 2023 (Les HER hvordan du kan forlenge levetiden til et elektrikerbatteri.

«Tallene vi ser nå gir et godt bilde av dagens situasjon: bransjen må jobbe mye hardere for hvert nybilsalg. – Mange bedrifter har biler på gården, men selv korte leveringstider og gode rabatter er ikke nok til å trekke kunder til bilforretningene, sier direktør Øyvind Solberg Thorsen i Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV).

Diesel dominerer leveringsbiler

Av de 19.484 nyttekjøretøyene som ble registrert for første gang i år, var 6.378 elbiler, noe som tilsvarer en markedsandel på 33 prosent. Antall elektriske leveringsbiler er 49 % høyere enn på samme tid i fjor.

I år ble nesten dobbelt så mange, nemlig 12.612 nye dieselvarebiler, registrert for første gang. Dette gir en andel på 65 %, selv om det skal bemerkes at tallene viser en nedgang på 17 % i forhold til året før.

You may also like

Leave a Comment