Partnerskap mellom næringsliv og utdanning
De siste årene Fintech Industri i Litauen vokste raskt. Ved inngangen til dette året var det 230 fintech-selskaper som opererte i Litauen, og tilbyr sine kunder finansielle tjenester på en moderne måte. Disse tallene viser at forbrukere liker og trenger nye tjenester, som er det som førte til dem Fintech Bedrifter for å utvide team.
Som hevdet av den lisensierte Fintech Vaiva Amulė, lederen av Fintech HUB LT-bedriftsforeningen, som vil bidra til å skape et arbeids- og innovasjonsvennlig investeringsmiljø i Litauen i 2018-2021. antall faglærte sysselsatte har nesten doblet seg. I løpet av kort tid har det kommet mange nye selskaper på markedet som tilbyr finansielle tjenester som er uløselig knyttet til forebygging av hvitvasking, slik at respondenten i dag ser et stort behov for spesialister på forebygging av hvitvasking.
V. Amulė sier å utdanne Fintech Høyere utdanning støtter aktivt de unge som trengs i bransjen. Det er imidlertid et problem med tiden som går med til å utvikle et nytt studieprogram og forberede studentene på det. For å forkorte denne prosessen Fintech Representanter for bedrifter holder foredrag som arbeidspartnere, deler de siste markedstrendene, bidrar aktivt til utvikling av studieprogrammer, inviterer studenter til praksisplasser, oppretter registrerte stipend.
Interne opplæringskurs for ansatte utvikler også talenter som oppmuntres til å få internasjonale sertifiseringer, delta på arrangementer og dermed utdype kunnskapen. «Vi la merke til det da. Jo mer vi snakker Fintech Selskaper som utvikler sin virksomhet med suksess i Europa, jo flere vil ønske å være en del av industrien. i Litauen Fintech Det vokser med suksess, så jeg tror antallet mennesker som ønsker å jobbe i denne sektoren vil øke hvert år, sier han. Fintech Ekspert.
Konsekvent talentutvikling
Vi vil sannsynligvis ikke finne et selskap, industri eller noen annen sektor hvis ledere i Litauen eller noe annet land kan si at de alltid har en veldig talentfull og motivert arbeidsstyrke. Ifølge det tekniske universitetet i Kaunas (KTU), dekan ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet, Assoc. Dr. Bronė Narkevičienė, Fintech Siden industrien utvikler seg raskt, er mangelen på fagarbeidere spesielt uttalt.
«Svaret på spørsmålet om hvordan oppdage og fremme nye talenter fra skolepulten er verdt en million. Forskningen hans utføres av forskningssentre ved forskjellige universiteter, forskjellige ikke-statlige og private organisasjoner fra hele verden. Ikke bare Litauen står overfor denne utfordringen, sier Assoc. DR. Bronė Narkevičienė.
Hvis vi ønsker å gjøre Litauen til et land med en høyt kvalifisert arbeidsstyrke, så samtalepartneren, er det nødvendig å konsekvent utvikle talent. Det bør startes i barnehagen og i familien. «De beste resultatene kan oppnås når samfunnet forstår sin rolle i å utdanne den yngre generasjonen. Prosessene som finner sted i allmennutdanning og ved universiteter reflekterer samfunnets verdier på den ene siden og bestemmer dets fremgang og utvikling på den andre. Det er feil å tro at ett ledd i utdanningssystemet kan gi en positiv og varig endring i statens og samfunnets liv. Hvis endringen er fragmentert, vil utfallet bli fragmentert, sier dekanen.
Det er viktig å utløse potensialet
Dok. DR. B. Narkevičienė sier at det i Litauen har vært økende oppmerksomhet rundt utdanning av begavede barn og ungdom i flere tiår, og at denne trenden har blitt observert mye lenger i USA og Vest-Europa. Litauiske universiteter ser også etter talentfulle studenter – fremtidige suksessfulle studenter. For å bidra til ungdommenes suksess er det først og fremst viktig for universitetene at studentene velger et studieløp som samsvarer med deres evner, tilbøyeligheter og interesser og at de har tilstrekkelig kunnskap, ferdigheter for selvstendighet og motivasjon til å utvikle seg.
«Hvis talenter skal skapes innen finansiell teknologi, bør vi snakke om unge mennesker som er interessert i og liker matematikk og informatikk. For å øke antallet talentfulle mennesker, Fintech fokus bør være på matematikkundervisningen til elevene. Dette er den eneste måten å forvente at flere studenter ved universitetene vil velge kurs som krever matematisk forberedelse.»
Respondenten rapporterer om eksempler som de årlige matematikk- og fysikkkonkurransene for studenter eller etablering av et videreutdanningsprogram ved universitetet. Fintech Stipendprogram for de beste studentene. I spesialiseringen finansmatematikk er det også etablert et utvidet studieløp, hvis kandidater er spesielt velkomne i bedrifter.
Pasak doc. DR. B. Narkevičienė, for at Litauen skal være et økonomisk sterkt land, må vi legge forholdene til rette slik at folk kan utvikle potensialet sitt og omsette det til viktige prestasjoner. «Logikken er: En konkurransedyktig økonomi er en kunnskapsbasert økonomi med høy merverdi. Den består hovedsakelig av høyt kvalifiserte jobber som krever menneskelig kapital med riktig kompetanse, altså personer som har vist sitt potensial. Slike sektorer med høy merverdi og betydelig vekstpotensial inkluderer: Fintech. Det er derfor viktig for Litauen og alle dets innbyggere å dyrke denne sektoren og talentene den trenger.»
Bestillingsnr.: PT_88495573
«Hardcore gamer. Vennlig reise-ninja. Livslang oppdagelsesreisende. Stolt leser. Matinteressert. TV-banebryter.»